Van Haga: ‘Machtsvertoon van burgemeesters in Den Haag en Amsterdam gaat veel te ver’

van-haga:-‘machtsvertoon-van-burgemeesters-in-den-haag-en-amsterdam-gaat-veel-te-ver’

25-03-21 11:19:00,

Homepagina » Mens en Dier » ‘Machtsvertoon van burgemeesters in Den Haag en Amsterdam gaat veel te ver’

Foto: Coronaprotest in Amsterdam (Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

in Mens en Dier
24 maart 2021 22:45

Kamerlid Wybren van Haga (FVD) vroeg woensdag tijdens het coronadebat aandacht voor de ‘onbegrijpelijke maatregelen’.

“Terwijl de meeste besmettingen binnenshuis plaatsvinden, werd ons opgedragen om binnen te blijven. Terwijl mondkapjes niet werken en zelfs leiden tot bacteriële infecties, kregen we een mondkapjesplicht. Terwijl de meeste coronapatiënten op de IC overgewicht hebben, sloot de overheid de sportscholen en bleef McDonald’s gewoon open. Terwijl 2,9 procent van de besmettingen te herleiden was naar de horeca, ging de horeca dicht. Terwijl gezonde mensen onder de 70 jaar nauwelijks risico lopen, wil deze overheid heel Nederland vaccineren. En terwijl kinderen praktisch geen gevaar lopen, zijn zij slachtoffer van de schoolsluitingen, de mondkapjesplicht en het testbeleid,” zei hij.

Ontmaskeren

Van Haga zei door te gaan met het ontmaskeren van het coronabeleid. En als je het niet eens bent met dit beleid, moet je ertegen kunnen demonstreren, vindt het Kamerlid. “Wat ons betreft gaat het machtsvertoon van onder andere de burgemeesters in Den Haag en Amsterdam veel te ver. Vreedzame demonstranten worden door de mobiele eenheid in elkaar geknuppeld en onze rechtsstaat wordt met voeten getreden. Als je je hoofd boven het Malieveld uitsteekt, dan wordt het onmiddellijk afgehakt,” aldus Van Haga.

Hij vroeg premier Rutte waarom er zo hard wordt opgetreden en of hij vindt dat dit echt nog iets met de bestrijding van Covid-19 te maken heeft.

Hersenloze lemmingen

Van Haga zei verder dat er 500.000 vrijheidsstrijders zijn die op Forum voor Democratie hebben gestemd. “Dat is een enorme steun in de rug. 500.000 mensen die het nieuwe normaal afwijzen. Mensen die niets moeten hebben van ‘Build Back Better’, die niets moeten hebben van al die supranationale onzin van ongekozen deugers die ons in 2030 willen veranderen in hersenloze lemmingen, volgzaam in het verlies van individuele vrijheid, ingeruild voor collectieve gevangenschap.”

🔗 Het kartel houdt ons tot de zomer in #lockdown. #FVD blijft de enige partij die nu van de verstikkende regels af wil.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: