Wanhopige Duitsers schrijven in open brieven over keiharde DDR corona dictatuur – Xandernieuws

wanhopige-duitsers-schrijven-in-open-brieven-over-keiharde-ddr-corona-dictatuur-–-xandernieuws

25-03-21 04:13:00,

Fysieke wachttorens en hekken zijn weliswaar verdwenen, maar zijn vervangen door elektronische varianten. Voor ‘onverbeterlijke dissidenten’ gaat op den duur ook het echte prikkeldraad weer terugkomen. (Afbeelding: (4)).

—————————————————————————————————————————————–

Oostduitse viervoudige wereldkampioen kunstschaatsen: ‘Welkom terug in de DDR’ – Chronisch zieke Duitse vrouw: Wat voor onmenselijk land is dit geworden?

—————————————————————————————————————————————–

Slaat de stemming in Duitsland definitief om nu bondskanselier Angela Merkel zelfs vanuit haar eigen partij een enorme lading kritiek kreeg op haar besluit om de lockdown nog strenger te maken, en het hele land met Pasen volledig dicht te gooien? Merkel keerde op haar schreden terug en bood haar verontschuldigingen aan (2), maar de storm van protest gaf sommige Duitsers, waaronder een voormalige viervoudige DDR wereldkampioen kunstschaatsen, de moed om in de pen te klimmen en te schrijven over de keiharde dictatuur waarin Duitsland in slechts een jaar tijd is veranderd. Veel Nederlanders zullen zich in het onthutsende beeld herkennen dat de Muur in 1989 ruim 30 jaar later de andere kant op lijkt te zijn gevallen.

Katarina Witt maakte in de jaren ’80 internationaal furore als Oostduitse kunstschaatster. Ze won twee Olympische gouden medailles, werd vier keer wereldkampioen en zes keer Europees kampioen. In een open brief op Facebook schrijft ze dat Duitsland weer helemaal is teruggekeerd naar de DDR dictatuur waarin ze is opgegroeid.

‘Welkom terug in de DDR’

Witt schrijft dat de politiek het afgelopen jaar ‘niets geleerd’ heeft, en herinnert de beleidsmakers aan talloze gebroken beloften en schandalen. Nu wordt de lockdown de komende vier weken zelfs nog strakker aangetrokken. ‘Nog meer vrijheidsbeperkingen, richtlijnen wie wanneer, waarheen of überhaupt reizen mag, de bestaande vastgelegde rechtsstaat is opgeheven, en de onmondigheid van het volk wordt in richtlijnen vastgelegd.’

De parallellen met het voormalige Oostblok achter IJzeren Gordijn zijn verbluffend. Wat men ‘voor het welzijn van het volk’ collectief in kleine kring simpelweg net zo kan doordrukken zoals het vroegere socialisme (communisme), herkent de schaatslegende maar al te goed: ‘Welkom terug in de DDR.’

Ze is beslist geen ‘Corona Leugner’, zoals de media iedereen wegzet die het waagt kritiek te hebben of zelfs maar vragen durft te stellen. Ze erkent dat het virus voor sommigen ‘levensgevaarlijk’ is, maar pleit voor een andere aanpak om de samenleving in ieder geval gedeeltelijk weer te openen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: