Zanger sluit zich aan bij demonstraties tegen coronamaatregelen: ‘Ik maak me zorgen!’

zanger-sluit-zich-aan-bij-demonstraties-tegen-coronamaatregelen:-‘ik-maak-me-zorgen!’

25-03-21 08:27:00,

Homepagina » Mens en Dier » Zanger sluit zich aan bij demonstraties tegen coronamaatregelen: ‘Ik maak me zorgen!’

Foto: Wereldwijd coronaprotest maart 2021 in Amsterdam (Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

in Mens en Dier
25 maart 2021 19:00

Niet alleen zorgmedewerkers en veteranen, maar ook mensen uit de muziekwereld sluiten zich aan bij het protest tegen de coronamaatregelen. Zanger en producent Erwin Taams legt in een korte video uit waarom hij ook gaat demonstreren tegen het coronabeleid.

Hij wijst erop dat iedereen mag demonstreren in Nederland. “In alle steden zijn demonstraties toegestaan, want dat recht zit in de grondwet. Het kan ook in deze tijd niet zo zijn dat je de politie met overmacht tegenover demonstranten laat optreden die vreedzaam zijn. Dat is zeker in een periode waarin de overheid zich enorm veel macht toe-eigent noodzakelijk.”

Demonstreren is voor veel mensen een laatste verdedigingslinie. Demonstreren is bijkans heilig. Het is het laatste bastion dat mensen hebben tegen overheidsmacht. Je kan mensen niet beheersen, want dan leef je in een politiestaat. De mensen die daar staan, zijn zelf verantwoordelijk, zo zei burgemeester Femke Halsema van Amsterdam op tv.

Veel meer

‘In het kader van de veiligheid’ is tegenwoordig een onuitputtelijk argument om demonstraties tegen overheidsbeleid te verbieden, zegt zanger Taams. “Maar veiligheid is veel meer dan een land beschermen tegen coronaslachtoffers, en daarom sluit ik me aan bij de demonstraties tegen de coronamaatregelen.”

“Niet omdat ik niet geloof in het coronavirus, niet omdat ik wel geloof in complottheorieën, maar omdat ik me zorgen maak over de gevolgen van deze maatregelen voor onze maatschappij en onze rechten. Maatregelen die zonder verzet verder dreigen te verankeren in wetten, ons dagelijks leven en ten koste gaan van onze grondrechten,” zegt de zanger.4.8
46
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: