mark van ranst – CommonSenseTV

mark-van-ranst-–-commonsensetv

26-03-21 11:56:00, De lezers die niet weten wie mark van ranst is kunnen wel alvast vermoeden dat dit geen persoon is die zuiver op de graad is. Als CommonSenseTV je de hoofdletters afpakt, dan is dat altijd voor een goede reden.

van ranst wordt vaak vergeleken met Jaap van Dissel, hoofd van het RIVM. In feite is hij een vrij onbetekenend viroloog maar tijdens de Mexicaanse griep was hij benoemd als Belgisch Griep Commissaris.

De vergelijking met Van Dissel gaat totaal niet op. Dit is een satanisch mannetje dat er genoegen in schept om, met zelfverzonnen verhalen, de bevolking op stang te jagen en de overheid aan te zetten om de samenleving te slopen. Het is een mannetje van het kaliber ab osterhaus, die trouwens ook een vriendje van hem is.

De Belgische bevolking kotst hem uit. Elke dag is die kop te zien op tv en in de kranten en elke dag weet hij meer paniek te zaaien. Op dit moment is hij huilie huilie aan het doen omdat hij van langs alle kanten bedreigingen ontvangt.

Viroloog Marc Van Ranst wil klacht neerleggen tegen een Twitteraar die hem bedreigt met “een stevige rammeling”.

“Als we opnieuw in lockdown gaan, hebben mensen toch niks te doen, en is een vaccin halen een verzetje. Hij zei het echt. Ik loof hierbij 1.000 euro uit voor wie papzak Van Ranst een stevige rammeling verkoopt”, schreef een man uit Heverlee op Twitter. Hij kreeg zowaar zelfs bijval van andere Twitteraars, met reacties als “Ik verdubbel de pot. Wie zich geroepen voelt, laat u gaan” en “Hopelijk dat iemand dat durft!”.

Van Ranst laat die bedreiging niet zomaar passeren, en schrijft op Facebook dat de man “oproept tot geweld en een beloning uitlooft voor wie dat geweld wil plegen. Dit is behalve onbehoorlijk ook strafbaar.” Hij vraagt de politie van Leuven dan ook om dit grondig te onderzoeken, en laat weten dat hij “klacht wil neerleggen tegen deze persoon”.

Maar nu het goede nieuws:
van ranst heeft een prijs gewonnen.

Echt waar, ik verzin het niet. Een prijs voor zijn heldere communicatie:

Viroloog Marc Van Ranst heeft de Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie 2020 gewonnen. Daarmee belonen de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) en de Jonge Academie de hoogleraar virologie aan de KU Leuven voor zijn “carrièrelange heldere en brede communicatie over zijn vakgebied”.  » Lees verder

%d bloggers liken dit: