‘Schokkend’ interview met Rutte: ‘Hij minacht het Nederlandse parlement’

‘schokkend’-interview-met-rutte:-‘hij-minacht-het-nederlandse-parlement’

26-03-21 11:52:00,

Homepagina » Mens en Dier » ‘Schokkend’ interview met Rutte: ‘Hij minacht het Nederlandse parlement’

in Mens en Dier
26 maart 2021 12:00

VVD-leider Mark Rutte ontkent in zijn formatiegesprek iets gezegd te hebben over CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij zei dat naar aanleiding van de notitie over Omtzigt die via verkenner Ollongren in de openbaarheid kwam. In de notitie staat letterlijk: ‘Positie Omtzigt, functie elders’.

Volgens Rutte hoeft Ollongren zich niet over de kwestie te verantwoorden. “Ze is nu gestopt als verkenner. Niemand gaat hier uitleg over geven,” zei hij voor de camera van de NOS.

Voormalig beurscommentator Willem Middelkoop, auteur van The Big Reset, noemt het interview met Rutte over de crisis die tijdens de kabinetsformatie is ontstaan ‘schokkend’. “Rutte minacht het Nederlandse parlement, keer op keer.”

Opstappen

“De leugenachtigheid van de Nederlandse premier heeft zojuist een nieuw niveau bereikt,” zegt Middelkoop. “Wat deze leider maar niet begrijpt, is dat hij nu moet OPSTAPPEN.”

“Hij toont zwakte in dit interview. Dit laat zien dat hij de bron was. Daarom moet hij alles toedekken. Het is duidelijk dat hij deze keer zijn hand heeft overspeeld,” voegt hij toe.

Rutte zegt dat hij tegen de verkenners niks heeft gezegd over Omtzigt. Suggereert ook dat er nu, met het opstappen van de verkenners, geen uitleg meer kan komen in de Kamer over de gelekte aantekeningen (deel 1) pic.twitter.com/lrwLtQpvKB

— Jorn Jonker (@Jorn) March 25, 2021

4.6
34
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
CDA Middelkoop NOS Ollongren Omtzigt Rutte VVD

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: