Waakzaam voor de toekomst – EnerzijdsAnderzijds

waakzaam-voor-de-toekomst-–-enerzijdsanderzijds

26-03-21 07:40:00,

Liebe Schwester. Zo begint een gedenktekst in Duitsland die herinnert aan de medische experimenten die onder het NAZI-regiem plaatsvonden. Stap voor stap werden deze in ingrijpendheid en aantal betrokken (gevangen) personen opgevoerd. Geen enkel experiment stuitte op ethische grenzen, die grenzen waren er niet.
Het merendeel werd uitgevoerd door ‘gewone’ artsen, die niet per sé tot de NAZI’s behoorden.
In Duitsland wordt deze tekst inmiddels online gedeeld om te waarschuwen dat het streven naar door de overheid als ‘gezond’ aangemerkte mens, een eerste stap op een hellend vlak kan zijn.

DE TEKST

Liebe Schwester! Omdat bij ons de angst en nood steeds groter wordt…
In juli 1933, amper zes maanden naar de benoeming van Hitler als Rijkskanselier, werd de ‘Wet ter voorkoming van erfelijk zieke geborenen‘ goedgekeurd. In 1934 werden de eerste lijsten opgesteld voor methoden voor het onvruchtbaar maken. Dat gebeurde in Neuerkeröder Anstalten en in de Landes-Heil und Pflegeanstalt Königslutter, die beide ressorteerden onder het Staatsministerium Braunschweig. Voor Braunschweig waren er in deze periode 2.100 gevallen. Vanaf 1939 begonnen in het Derde Rijk de ‘euthanasie’-maatregelen. De belangrijkste slachtoffers van deze ‘euthanasie’ werden zieken en invaliden. Tussen 1939 en 1945 werden minstens 130.000 kinderen en volwassen slachtoffer van deze moord op zieke mensen. Voor Braunschweig waren de ‘moordinrichtingen’ Hademar, Sonnenstein, Uchtspringe en Bergburg verantwoordelijk. Ook na de ‘euthanasie-stop’ op 24 augustus 1941 zijn patiënten, bijvoorbeeld door verwaarlozing, om het leven gekomen.
De Weg van de Bezinning moet ons waarschuwen dat wij, politici, juristen, artsen, verpleegkundigen, buren, medemensen, gemeenschappen en overheden nooit meer wegkijken of meewerken. Wij willen kijken als onrecht geschiedt en ons daarmee bemoeien. Dit monument moet ons herinneren aan het leed, maar ons ook waakzaam doen zijn voor de toekomst.

Wie had in januari 2020 gedacht dat vrijwel wereldwijd overheden van democratische landen een gezondheidsregiem in een reeks van vrijheidsbeperkende wetjes zouden vastleggen die het onderscheid tussen mensen op basis van ‘gezondheid’ indirect wettelijk zou verankeren.
De bezetenheid waarmee de overheid gezondheid aan de samenleving oplegt en daarvoor een eigen definitie hanteert: zij die gevaccineerd zijn, zijn gezond, is zorgwekkend.
Via ongrondwettelijke gelegenheidswetjes bepaalt zij wie aan het openbare leven mag deelnemen, wie zijn eerder afgepakte vrijheid geheel of gedeeltelijk weer terug krijgt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: