Britse oud-rechter Hooggerechtshof waarschuwt dat corona maatregelen nog 10 jaar duren – Xandernieuws

britse-oud-rechter-hooggerechtshof-waarschuwt-dat-corona-maatregelen-nog-10-jaar-duren-–-xandernieuws

27-03-21 09:48:00,

—————————————————————————————————————————————–

Oud-opperrechter kreeg ‘tal van emails van politici die het met mij eens zijn, maar zelf niets durven te zeggen’

—————————————————————————————————————————————-

Lord Sumption, voormalig rechter van het Britse hooggerechtshof, liet zich vorig jaar al enkele malen zeer kritisch uit over de totalitaire corona maatregelen (zie onze artikelen Britse oud-opperrechter voorspelt dat mensen ‘hun levens zullen terugpakken, ongeacht wat ministers zeggen’ (24 nov.) en  Britse oud-opperrechter ziet ‘een hysterisch verval naar een politiestaat’ (4 april)). Nu waarschuwt hij dat deze maatregelen wel eens 10 jaar kunnen gaan duren, omdat de overheden hun besluiten niet langer zonder extreem gezichtsverlies kunnen terugdraaien. Onze verwachting is dat als het huidige beleid inderdaad nog 10 jaar wordt voortgezet en zelfs nog wordt aangetrokken, er uiterlijk rond 2030 helemaal niets meer van onze ooit vrije en welvarende samenleving zal zijn overgebleven.

Sumption haalt een historisch precedent aan. Na WO-2 werden de voedselrantsoenen in Groot Brittannië nog 9 jaar lang voortgezet. ‘Mensen wilden dat, omdat ze achter sociale controle stonden. Maar in 1951 verloor de Labour partij compleet de meerderheid, omdat de mensen die 5 jaar of lange sociale controle achter de rug hadden, het zat waren. Vroeg of laat zal dat nu ook gaan gebeuren in dit land.’

De oud-opperrechter reageerde daarmee op uitspraken van overheidsofficials dat alle maatregelen, inclusief lockdowns, social distancing en mondkapjes, onverkort gehandhaafd zullen blijven zolang niet iedereen is gevaccineerd. De Britse regering besloot gisteren om alle maatregelen in ieder geval tot oktober te verlengen. Minister van Volksgezondheid Matt Hancock weigerde te zeggen of er daarna niet opnieuw een verlenging komt.

‘Zeer ernstig’ dat ook politici geen ander geluid meer durven laten horen

Lord Sumption wijst erop dat politici en wetenschappers die tegen het lockdown beleid zijn ‘worden onderworpen aan een buitengewoon onplezierige persoonlijke lastercampagne. Ik weet van velen die liever niet hun hoofd boven het maaiveld uitsteken. Vanaf het eerste begin dat ik mij uitsprak begon ik emails van politici te krijgen die het met mij eens waren, maar zelf niets durfden te zeggen. Ik denk dat dit een zeer ernstige situatie is.’

Het is inmiddels veel mensen duidelijk dat een doorsnee luchtwegvirus, dat uitsluitend voor een kleine groep ouderen en kwetsbaren gevaarlijk is (en dat een vastgestelde overlevingskans heeft van 99,7%) wordt geëxploiteerd om er een bepaalde agenda door te drukken,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: