Kaag laat zien: zo groot is de kloof tussen het plebs en de boven ons gestelden

kaag-laat-zien:-zo-groot-is-de-kloof-tussen-het-plebs-en-de-boven-ons-gestelden

27-03-21 11:50:00,

Mensen vragen zich af waar Sigrid Kaag gebleven is. Juist nu velen zo geïnteresseerd zouden zijn in wat ze te zeggen heeft, zie of hoor je haar ineens bijna nergens meer in de media, merkt politicus Henk Krol op. Hij voegt toe dat diezelfde media haar twee weken geleden nog nagenoeg onophoudelijk aan het woord lieten.

Het Utrechtse Statenlid René Dercksen (PVV) twittert: “Vanavond voor het eerst sinds 1968 geen D66’er bij de praatprogramma’s Beau en Op1. Hoe kan dat nou?”

Twee weken geleden was Kaag nog in een filmpje te zien met Sander Schimmelpenninck. Graaf Schimmelpenninck welteverstaan. De video laat goed zien hoe groot de kloof is tussen het plebs en de boven ons gestelden.

Vrijheid ‘herwinnen’

D66-leider Kaag vroeg hem hoe het afgelopen jaar voor hem was. Wat hem vooral stoorde: ‘kritische geluiden – en dan heb ik het natuurlijk niet over de wappies en de mensen die de meest verschrikkelijke complottheorieën aanhangen, maar gewoon een fair gesprek over de balansact die je moet voeren tussen het beschermen van oud en de vrijheid van jonge mensen – werden toch wel gesmoord’. “Dat je niet zoveel andere smaken had dan óf de coronaconsensus óf het extremistische geluid van FVD,” zei hij.

Kaag zei dat we ‘gelijke vrijheden moeten opzoeken en kunnen verkrijgen op een veilig en verantwoorde manier’. Daarbij moet je denken aan een vaccinatiepaspoort voor diegenen die gevaccineerd zijn ‘zodat je weer die vrijheid kunt herwinnen’.

Mensen reageerden erg fel op het voorstel van D66 om een vaccinatiepaspoort in te voeren. Dat komt volgens Schimmelpenninck omdat het in Nederland ‘heel heftig’ is met de ‘wappies en complotten’. Kaag benadrukte dat ‘je al je rechten blijft behouden’.

Laat me je sneltest zien

Zo tegen het einde van het filmpje staat het tweetal nog wat te ginnegappen over de maatregelen. “De volgende keer komen we dichter bij elkaar want dan hebben we allemaal een paspoort,” zegt Schimmelpenninck, terwijl Kaag begint te lachen. Al lachend zegt ze op een haast spottende toon: “Laat me je sneltest zien.”

Terwijl ondernemers failliet gaan, de jeugd met burn-outklachten thuiszit en ouderen vereenzamen, giert Kaag het uit: “Hahaha! Laat me je sneltest zien.”

Hahaha. pic.twitter.com/d2f7hGW50N

— Martijn Duizendstra (@martijn1k) March 26, 2021

Dit is de minister die de Grote Reset coördineert in Nederland.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: