Wéér honderden artsen staan op tegen Hugo de Jonge

weer-honderden-artsen-staan-op-tegen-hugo-de-jonge

27-03-21 09:47:00,

x

x

Massaal (snel)testen medisch gezien onacceptabel Honderden artsen staan op
tegen strategie Hugo de Jonge

2021 © artsencollectief.nl | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Demissionair minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, presenteerde op 19 februari jl. zijn nieuwe teststrategie. Een strategie waar vanuit de artsengemeenschap vol ongeloof op wordt gereageerd. Het Artsen Covid Collectief, dat ruim 1.000 medisch specialisten vertegenwoordigt, spreekt van een grote fout. “Zoals demissionair-premier Rutte zelf al aangaf, moet je je alleen laten testen bij klachten. Meer en gedwongen (snel)testen bij niet zieke mensen leidt tot schijnveiligheid, versterkt angsten en is ethisch onverantwoord.”, aldus Evelien Peeters, internist en voorzitter van het Artsen Collectief. 

Het Artsen Collectief vindt het massaal (snel)testen van de bevolking onacceptabel. Een sneltest/PCR-test meet geen virussen. Daarom kan de test op zichzelf ook geen diagnose stellen. Alleen na beoordeling van gezondheidsklachten door een arts kunnen deze testen een extra check zijn. Meer niet. Het testen van mensen zonder klachten is dan ook zeer onverstandig. “Wij maken ons ernstige zorgen over de maatschappelijke druk en angstcultuur die in stand gehouden wordt. Mensen volgen hierdoor bijna willekeurig adviezen van onze overheid op. Als medici twijfelen wij oprecht en ernstig aan zowel de fundamenten als de strategie van dit beleid.”

Bewijs van tests of vaccinatie: ‘Niet wenselijk en onrechtmatig’
In lijn met het advies van de Gezondheidsraad (14 januari jl.) die concludeert dat ‘een dergelijk beleid niet wenselijk en zelfs onrechtmatig is’, waarschuwt het Artsen Collectief voor de verregaande voorstellen. Marcel Toth, psychiater, stelt het simpel:

Een gezonde geest in een gezond lichaam is niet zomaar een gezegde; de maatschappelijk druk, het elkaar controleren, de onzinnige taak voor gezonde mensen om te bewijzen dat ze gezond zijn; dit veroorzaakt allemaal ongetwijfeld meer ziekte door chronische stress (psychisch en lichamelijk) dan het ooit aan positieve effecten zal kunnen opleveren”.

Arts dient diagnose te stellen: ‘Laat je niet testen zonder consult bij een arts’
Deze duidelijke stellingname wordt breed gedragen binnen het Artsen Collectief dat medici vertegenwoordigt in vrijwel alle specialismen. Als grootste collectief van artsen in Nederland dat zich onafhankelijk bezighoudt met advies rondom COVID19,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: