Britten kunnen binnenkort Covid-19 certificaten verplicht worden gesteld voor werk, huwelijk, theater, sportevenenten – Frontnieuws

britten-kunnen-binnenkort-covid-19-certificaten-verplicht-worden-gesteld-voor-werk,-huwelijk,-theater,-sportevenenten-–-frontnieuws

28-03-21 07:28:00,

Britten hebben mogelijk een “Coronavirus-statuscertificaat” nodig om naar het werk, bruiloften of andere gelegenheden te gaan, volgens berichten over opties die door regeringsministers worden besproken.

Het systeem zou gebruik kunnen maken van de uitbraak-app van de National Health Service (NHS), met een QR-code waarmee een persoon kan bewijzen dat hij is ingeënt, negatief is getest op het Coronavirus, of de antilichamen heeft na te zijn hersteld van het Covid-19 virus, bericht Breitbart.

Volgens personen die met The Telegraph hebben gesproken en die betrokken zijn bij een evaluatie door de regering onder leiding van minister Michael Gove, overweegt de regering Johnson een aantal opties en scenario’s voor het gebruik van de Covid-passen.

“Als we dit niet zouden overwegen, zouden we het voordeel weggooien dat we voor onszelf hebben gecreëerd met de uitrol van het Covid-19 vaccin.

Dit is niet het eerste wat we zouden doen, maar we hebben de laatste tijd veel moeilijke dingen moeten doen”, vertelde een regeringsbron aan het dagblad.

De krant meldt dat grote podia waar muziekfestivals worden gehouden, sportstadions en trouwlocaties in aanmerking zouden kunnen komen als plaatsen waar Britten hun “Covid-status” zouden moeten bewijzen.

Werkgevers zouden dit ook kunnen eisen. The Telegraph noemt bouwvakkers, schoonmakers en elektriciens – het soort werknemers dat bij anderen thuis of in het bedrijf komt – als beroepsbeoefenaars die hun status zouden kunnen moeten aantonen.

Het bericht komt enkele dagen nadat premier Boris Johnson had gesuggereerd dat cafés om een bewijs van immuniteit zouden kunnen vragen of de bediening zouden kunnen weigeren, en eraan had toegevoegd dat “het basisconcept van vaccinatiecertificering ons niet geheel vreemd zou moeten zijn”.

De uitspraak betekent een hele verandering ten opzichte van Johnsons eerdere vurig verkondigde standpunt, dat is terug te vinden in een onlangs opgedoken redactioneel artikel in The Telegraph uit 2004, namelijk dat als hem ooit zou worden gevraagd “in de straten van Londen, of in een andere openbare of particuliere gelegenheid, om mijn identiteitskaart te tonen”, hij “die kaart fysiek zou opeten zou opeten in de aanwezigheid van welke emanatie van de staat dan ook die eiste dat ik die zou tonen”.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: