functionarissen vinden 29 miljoen dosissen AstraZeneca-vaccin in Italiaanse faciliteit – CommonSenseTV

functionarissen-vinden-29-miljoen-dosissen-astrazeneca-vaccin-in-italiaanse-faciliteit-–-commonsensetv

28-03-21 01:08:00, Functionarissen vinden 29 miljoen doses AstraZeneca-vaccins in Italiaanse faciliteit

De firma zegt dat ze bestemd zijn voor de EU, en als donaties aan arme landen

Functionarissen in Italië beweerden ongeveer 29 miljoen AstraZeneca COVID -19 vaccindoses te hebben gevonden in een faciliteit. Het bedrijf leek de bevinding te bevestigen en zei dat ze bestemd waren voor de Europese Unie en voor donaties aan andere landen.

Italiaanse veiligheidstroepen inspecteerden, in opdracht van de Europese Commissie, een fabriek van Catalent in de buurt van Rome en ontdekten de miljoenen dosissen het afgelopen weekend, meldde de Italiaanse krant La Stampa. De Italiaanse premier Mario Draghi bevestigde het rapport, Reuters zei dat sommige dosissen in beslag werden genomen terwijl andere naar België werden gestuurd.

Medical staff prepares an AstraZeneca COVID-19 vaccine at a vaccine center in Ebersberg near Munich, Germany on March 22, 2021. (Matthias Schrader/AP Photo)

Franse functionarissen bevestigden ook de bevinding van de vaccins.

“Tijdens een inspectie die we hebben uitgevoerd is in de buurt van Rome een voorraad van bijna 30 miljoen dosissen gevonden. Het is nu in beslag genomen ”, zei de woordvoerder van de Franse regering Gabriel Attal deze week, volgens Reuters. “De EU zal niet als zondebok weggezet worden.”

In een verklaring zei AstraZeneca dat 16 miljoen dosissen die werden gevonden voor de Europese Unie waren en 13 miljoen doses voor landen die zich hadden aangemeld voor het COVAX-programma.

AstraZeneca spokesman on the 29m doses “hidden” in the Italian factory.

“We would like to clarify some inaccurate statements relating to vaccine doses at the Anagni plant.

There are no exports currently planned other than to COVAX countries.
1/

— James Crisp (@JamesCrisp6) March 24, 2021

“Er wachten 13 miljoen dosissen vaccin op afgifte van kwaliteitscontrole om naar COVAX te worden verzonden als onderdeel van onze toezegging om miljoenen dosissen te leveren aan landen met lage inkomens. Het vaccin is gemaakt buiten de EU en naar de Agnani-fabriek gebracht om in flesjes te worden gevuld.”, zei de farmaceutische gigant.

“De EU ondersteunt de bevoorrading van lage- en middeninkomenslanden volledig via de COVAX-faciliteit.”

Suriname receives its first COVID-19 vaccines through the COVAX Facility - PAHO/WHO | Pan American Health Organization

AstraZeneca zei verder dat het onjuist is om de bevinding te omschrijven als “een voorraad”. Eraan toevoegend dat het “productieproces van vaccins erg complex en tijdrovend is. Vaccindosissen moeten wachten op goedkeuring van de kwaliteitscontrole nadat het vullen van de injectieflacons is voltooid.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: