NAVO secretaris-generaal Stoltenberg wil agressievere opstelling tegen Rusland en China – Xandernieuws

navo-secretaris-generaal-stoltenberg-wil-agressievere-opstelling-tegen-rusland-en-china-–-xandernieuws

29-03-21 01:54:00,

—————————————————————————————————————————————–

Het Westen steekt almaar dieper de spades in de grond om een enorm kuil voor zichzelf te graven. NAVO secretaris-generaal Stoltenberg heeft in een interview gezegd dat de opkomst van China zowel een uitdaging als een ‘goede kans’ voor het bondgenootschap is. Wat hij onbedoeld toegaf is dat een politiek van confrontatie en agressie tegen China de NAVO eindelijk weer wat ‘bestaansrecht’ geeft. De Russische politicus Leonid Slutsky had gelijk toen hij vorige week zei dat het ‘een schaamteloze leugen’ is dat de NAVO een defensieve alliantie is, daarbij wijzend op onder meer de verwoestende ‘interventies’ en oorlogen in voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Libië en Syrië. Zijn Rusland en China onze volgende doelwitten? De NAVO lijkt aan te geven van wel. Wat u en ik daarvan vinden, en wat de verstrekkende gevolgen voor ons zijn, wordt in Washington en Brussel totaal onbelangrijk gevonden.

Stoltenberg gaf in het kader van de NAVO top in Brussel op 23 en 24 maart een exclusief interview aan Deutsche Welle. Afgelopen week volgde daar het afkondigen van gezamenlijke nieuwe sancties tegen Moskou en Beijing op door de VS, de EU, Groot Brittannië en Canada, zogenaamd vanwege de ‘mensenrechten’ (alsof die hier sinds de corona fake-pandemie nog zoveel beter zijn).

‘Schaamteloze leugen’

Deze provocatieve en agressieve koers wordt natuurlijk aangevoerd door de Amerikanen. Sinds poster-boy Joe Biden het Witte Huis in werd gerommeld, hebben de Atlantische globalisten het weer voor het zeggen, en is de onder team Obama/Clinton ingezette koers naar een nieuwe wereldoorlog letterlijk vanaf dag één met hernieuwde kracht en snelheid hervat.

De NAVO vaardigde afgelopen week dan ook een verklaring van eenheid uit tegen de zogenaamde Russische ‘agressie’. Het Kremlin reageerde geprikkeld dat Rusland geen enkel ander land bedreigt, en dat de NAVO enkel zijn bestaansrecht probeert te rechtvaardigen. De senior parlementariër Leonid Slutsky noemde het ‘een schaamteloze leugen’ dat de NAVO een defensieve alliantie is, en wees op onder meer de verwoestende ‘interventies’ en oorlogen in voormalig Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Libië en Syrië, waarbij zeker een miljoen burgers zijn gedood (volgens sommige schattingen zelfs vele miljoenen).

‘Toekomstbestendige’ alliantie dient Amerikaans imperialisme

Joe Bidens kersverse minister van BuZa Antony Blinken beweerde deze week dat de opkomst van China en de zogenaamde pogingen van Rusland het Westen de destabiliseren ‘bedreigingen’ zijn waar de NAVO eensgezind op moet reageren.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: