Demo in Amsterdam op 28-03-21 – een verslag over intimidatie en een oproep voor crowdfunding! | Stichting Vaccin Vrij

demo-in-amsterdam-op-28-03-21-–-een-verslag-over-intimidatie-en-een-oproep-voor-crowdfunding!-|-stichting-vaccin-vrij

30-03-21 01:20:00,

De overheid lijkt erg bang te zijn voor de demonstraties. Hieronder ziet u hoe liefdevol het begint en hoe grimmig het weer eens eindigt. Alles wordt uit de kast getrokken om vreedzaam verzet tegen de disproportionele maatregelen te breken.

Onderaan dit blog staat een oproep voor crowdfunding voor de vrijheidsstrijders. Doe mee alstublieft.

28-03-21 in een notendop

 
Het aantal veteranen dat deelneemt aan de bijeenkomsten neemt toe. Ze vormen een beschermende rij tussen de burgers en de ME in, en ze werden in een veld van hartjes door een paar duizend mensen ontvangen. De sfeer was geweldig, maar het duurde maar kort. De politie trad na korte tijd op om het veld te ontruimen. De strekking is: Hier spreekt de politie, de burgemeester heeft een gebiedsverbod afgekondigd. Wegwezen.

Na enige tijd werd het waterkanon ingezet. Ironisch genoeg stond er een sterke tegenwind en werden de agenten zelf ook natgespoten. Toen iedereen nat was kwamen de ME’ers om de rest van de overgebleven mensen weg te slaan. Het was opmerkelijk dat de ME’ers aarzelen als de veteranen voor de burgers staan. Het is kennelijk gemakkelijker om burgers te slaan dan militairen. Uiteindelijk werd een klein groepje van een paar honderd mensen ingesloten.

Verslag van iemand die ingesloten werd

“Ik kwam er aan om uur of één, de sfeer was heel relaxed er stond nog heel weinig politie. Op een gegeven moment kwamen de veteranen het veld op – en mensen met rode ballonnen en de mensen waren blij en vrolijk.
 
Toch wel heel snel kwamen ME busje en water kanonnen eraan rijden. Er werd omgeroepen dat de demonstratie ontbonden was. Demonstratie? Het is onmogelijk om een demonstratie te organiseren in Amsterdam, tenminste als het iets met COVID te maken heeft. Iedereen komt op eigen titel.
 
Ik zat op de grond in het midden en zag dat er werd ook een mannelijke veteraan werd aangevallen. Een andere ME’er tikte hem op zijn rug, zo van hè joh, wat doe je nou? We zijn meteen gaan zitten, maar ook de zittende demonstranten kregen het waterkanon over zich heen. Mag dit? Volgens mij gaan ze buiten hun boekje, maar dat zou een jurist uit moeten zoeken.
 
Bij de eerste demonstraties die werden gehouden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: