Gouverneur van Florida verbiedt vaccinatiepaspoorten: ‘Volstrekt onacceptabel’

gouverneur-van-florida-verbiedt-vaccinatiepaspoorten:-‘volstrekt-onacceptabel’

30-03-21 01:46:00,

Homepagina » Buitenland » Gouverneur van Florida verbiedt vaccinatiepaspoorten: ‘Volstrekt onacceptabel’

Foto: Ron DeSantis (CC0)

in Buitenland
30 maart 2021 06:00

Gouverneur Ron DeSantis van Florida verbiedt lokale overheden en bedrijven mensen te vragen om een vaccinatiepaspoort te tonen, meldt persbureau AP. Binnenkort vaardigt hij daartoe een decreet uit. Mensen die niet kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn, mogen niet door winkels worden geweigerd, aldus de gouverneur.

“Het is volstrekt onacceptabel dat de overheid of particuliere sector je vraagt te laten zien dat je gevaccineerd bent om simpelweg deel te kunnen nemen aan de maatschappij,” zei DeSantis. Hij noemde het vaccinatiepaspoort een ‘ongekende machtsvergroting’.

Niet nodig

“Wil je dat de vos het kippenhok bewaakt? Doe me een lol. Dit heeft enorme gevolgen voor de privacy. Het is niet nodig,” benadrukte hij. De gouverneur is ook fel gekant tegen de mondkapjesplicht en heeft lokale overheden verboden om deze maatregel in te voeren.

NEW – Florida Gov. DeSantis says he’ll be taking executive action against “vaccine passports.”pic.twitter.com/lSWlUAXUsI

— Disclose.tv 🚨 (@disclosetv) March 29, 2021

Het Europees Parlement gaat juist een versnelde procedure toepassen voor het vaccinatiepaspoort. Een meerderheid van het parlement stemde voor deze zogeheten urgentieprocedure. Vorige maand zei demissionair premier Rutte nog dat Nederland ‘in principe geen bezwaar heeft’ tegen een vaccinatiepaspoort. Zo’n paspoort ‘kan wel nut hebben in de toekomst’, aldus Rutte. Zijn uitspraken leidden tot felle kritiek.

4.9
62
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
Florida Rutte vaccinatiepaspoort

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: