Nederlandse verslaggevers aangevallen, één aangereden door auto tijdens verslag Covid-regelovertredende kerken. – CommonSenseTV

nederlandse-verslaggevers-aangevallen,-een-aangereden-door-auto-tijdens-verslag-covid-regelovertredende-kerken.-–-commonsensetv

30-03-21 01:11:00,

Nederlandse nieuwsploegen werden zondag in twee steden aangevallen terwijl ze leden van protestantse kerken interviewden die de beperkingen van Covid-19 trotseren. Een man werd gearresteerd op verdenking van het inrijden van een journalist.

Een nieuwsploeg van omroep RTV Rijnmond werd aangevallen in de stad Krimpen aan den IJssel, waar ze arriveerden om gelovigen te interviewen buiten een protestantse kerk die ondanks de voortdurende lockdown van Covid-19 diensten had geopend voor de hele gemeente. De tv-zender zei dat de verslaggever van achteren werd geduwd en vervolgens in de maag werd geschopt.

De pijn is weg maar ben nog steeds geschokt – ben vanochtend tijdens mijn werk aangevallen door een kerkganger in Krimpen @RTV_Rijnmond – meer hierover op https://t.co/5yHj38zkri -nu eerst aangifte doen pic.twitter.com/8VJR5np17j

— Jacco van Giessen (@jaccovangiessen) March 28, 2021

De politie arresteerde een 43-jarige man na het incident. Journalist Jacco van Giessen zei “geschokt” te zijn door de aanslag. “Ik had dit zondagochtend in Krimpen niet verwacht” , vertelde hij de media na de woordenwisseling.

De religieuze groep die eigenaar is van de kerk heeft een verklaring afgelegd waarin ze haar excuses aanbiedt “aan iedereen die gekwetst is” en haar leden vraagt ​​vreedzaam te zijn. Tegelijkertijd gaf de groep de media de schuld van “de weken van oplopende spanningen” rond de kerk.

Een bijna identieke handgemeen vond dezelfde dag plaats in de stad Urk, waar een groep mannen herhaaldelijk Mark Baanders, een verslaggever van de tv-zender PowNed, schopte.

a journalist in The Netherlands was getting beat while he wanted to interview people that went to the church on a Sunday while there is a maximum on how many people are allowed to go to the church. #urk #powned pic.twitter.com/pFNHzUjDCh

— Sam 🇬🇧 (@Fonisy) March 28, 2021

Ook Baanders werd op een parkeerplaats buiten de kerk aangereden door een auto. “Ik dacht dat de chauffeur zou stoppen, maar hij versnelde”, zei de journalist. Hij raakte niet gewond.

video

De politie nam een ​​35-jarige man in hechtenis op verdenking van het opzettelijk inrijden met een auto op verslaggever  Baanders.

Nog enkele lokale bewoners werden gefilmd die vijandig tegenover Baanders handelden,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: