Binnen 1 dag 10.000 euro – hartverwarmende steun voor koffiedrinkers – De Lange Mars Plus

binnen-1-dag-10.000-euro-–-hartverwarmende-steun-voor-koffiedrinkers-–-de-lange-mars-plus

31-03-21 01:15:00,

De op maandag gestarte inzamelingsactie heeft binnen vierentwintig uur meer dan 10.000 euro opgehaald voor juridische steun aan demonstranten. Zij waren op zondag 28 maart op het Museumplein aanwezig en zijn daar aangehouden en vervolgens gedeporteerd naar een cellencomplex. Hier zijn ze voor een misdrijf aangeklaagd. De actie is nu uitgebreid voor nog meer vrijheidsstrijders die op andere data zijn opgepakt.

Urenlang vasthouden

Tijdens de de demonstraties van 20, 21 en 28 maart zijn mensen urenlang door de ME vastgehouden in een klein gebied. Deze insluiting, in jargon ‘kettling’ genoemd, is strijdig met het Europese Verdrag van de Rechten van de Mens. De ME scheidt op deze manier alle demonstranten in twee groepen, als tactiek om verdeeldheid te zaaien aan de ene kant en tegelijkertijd omdat zij anders het geheel niet administratief kunnen behappen.

Lees hier de verslagen over 20 en 28 maart.
Op Museumplein demonstreren oud-militairen, zorgpersoneel en anderen schouder-aan-schouder
Demonstreren is sinds zondag een misdrijf in bananenrepubliek NL

Deportatie

Daarna mogen de ingesloten mensen geen kant meer op.
Zij waren ingesloten op de Leidsekade (meer dan 1000 mensen) of op het Museumplein, waar zij hun tijd vullen met gezang en dans, ogenschijnlijk niet onder de indruk van het zoveelste staaltje van machtsmisbruik. Dan volgt na uren van wachten vervoer per bus naar elders.

 

Met dank aan Sodis Vita

Op 28 maart bevinden zich onder de aangehouden personen ook journalist Karskens en een aantal veteranen.

Misdrijf

De demonstranten zijn allemaal aangehouden met een aanklacht voor het overtreden van Artikel 184 Wetboek van Strafrecht.

De koffiedrinkers die zich verzetten tegen de coronamaatregelen van het kabinet maken gebruik van hun grondrecht van demonstratie, maar volgens volgens Rutte en co hebben zij een misdrijf begaan. Volgens de Officier van Justitie is hun overtreding “het opzettelijk niet voldoen aan een ambtelijk bevel zich te verwijderen van het Museumplein e.o te Amsterdam.”

Daarnaast hebben zij een gebiedsverbod gekregen tot en met 6 juni 2021 omdat ‘ernstige vrees van herhaling bestaat’.

Deze verdachten melden dat ze het bevel om te vertrekken niet te hebben gehoord of ze konden doodeenvoudig niet meer weg omdat de ME hen tegenhield.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: