Kijk: Wybren van Haga zet Ab Osterhaus op zijn plek

kijk:-wybren-van-haga-zet-ab-osterhaus-op-zijn-plek

31-03-21 11:07:00,

Foto: Wybren van Haga (Screenshot YouTube/Forum voor Democratie)

in Mens en Dier
31 maart 2021 12:10

Kamerlid Wybren van Haga stapte gisteravond het hol van de leeuw binnen. Terwijl Ab Osterhaus aan tafel bij Op1 alle ruimte kreeg om voor de tigste keer te vertellen waarom het belangrijk is dat we ons allemaal zo snel mogelijk laten vaccineren, overschreeuwde het presentatieduo zichzelf bij Van Haga.

Het FVD-Kamerlid stelde dat het kabinet en alle virologen een beetje met de cijfers goochelen. Presentator Tijs van den Brink onderbrak hem meteen: “Die zijn volgens mij niet gegoocheld.” Van Haga bracht daar tegenin dat het sterftecijfer van het virus wel vergelijkbaar is met dat van een stevige groep. “Wij ontkennen corona ook helemaal niet.”

Van den Brink onderbrak hem opnieuw en wendde zich tot Ab ‘whiskyfles’ Osterhaus. “Meneer Osterhaus, dat wordt tegengesproken, hè? Dat is wereldwijd misschien het geval, maar hier in Nederland niet.” Waarop de tv-viroloog antwoordde: “Zelfs wereldwijd klopt dat niet.” Dat terwijl RIVM-baas Jaap van Dissel onlangs toegaf dat Van Haga gelijk heeft als hij zegt dat het sterftecijfer van corona in orde van grootte te vergelijken is met dat van de griep.

Van Haga wees er voorts op dat de nevenschade van het coronabeleid fenomenaal is. Die wordt niet meegewogen en daarom hebben we allemaal van die rare maatregelen die ongelooflijk veel schade berokkenen, maar waar de gemiddelde viroloog wel blij mee is, want die heeft een gloriemoment, sneerde hij naar Osterhaus.

.@TijsvandenBrink probeert #FVD te framen. De @op1npo-tafel gaat daar giechelend in mee. De arrogantie van het kartel. Maar @WybrenvanHaga heeft gewoon gelijk. De IFR van #corona is vergelijkbaar met die van griep – zo bevestigde zelfs Jaap van Dissel. En de nevenschade is enorm. pic.twitter.com/T2vjEoy4B0

— Forum voor Democratie (@fvdemocratie) March 30, 2021

Ab is dus de baas

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons reageert: “Als Van Haga iets zegt wat tegen de haren van Osterhaus in zou kunnen strijken, zegt Tijs: ‘Daar is Ab Osterhaus het niet mee eens, dus we gaan door met de uitzending’. Ab is dus de baas.”

“Petje af voor Wybren van Haga,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: