Nederlander huiverig voor coronaprik: ‘Aantal bellers tot nu toe: 0!’

nederlander-huiverig-voor-coronaprik:-‘aantal-bellers-tot-nu-toe:-0!’

31-03-21 10:22:00,

Homepagina » Binnenland » Nederlander huiverig voor coronaprik: ‘Aantal bellers tot nu toe: 0!’

in Binnenland
30 maart 2021 22:15

Er waren de afgelopen week niet genoeg mensen die een coronaprik wilden komen halen. Dat is de verklaring van het RIVM voor het niet halen van het doel van ruim 400.000 inentingen. Van de 100.000 beschikbare afspraken zouden er afgelopen week maar 36.000 zijn geboekt.

Vanmiddag plaatste Adam Cohen op social media een foto die hij in het vaccinatiecentrum in Alphen had gemaakt. “We hebben nog wel wat capaciteit over om te prikken,” schreef hij bij de foto, die een zo goed als lege hal toont.

Groeten uit het vaccinatiecentrum in Alphen. We hebben nog wel wat capaciteit over om te prikken. En ook genoeg vaccin. Waar blijven de armen om het in te spuiten? pic.twitter.com/xkHyDB7BAG

— Adam Cohen (@adamfrederik) March 30, 2021

“De mensen staan te springen om zich te laten vaccineren! Het is namelijk geheel risicovrij en beschermt je permanent tegen het intens dodelijke killervirus (met een mortaliteit van 0,23% – dezelfde mortaliteit als de griep)!” reageerde FVD-voorman Thierry Baudet sarcastisch.

Ik ben een beetje klaar met mijn mond houden

Vaccinatie-coördinator Van Delden zei dat het probleem vooral zit bij het coronavaccin van AstraZeneca. Wat volgens hem ook niet geholpen heeft, is de lange wachttijd bij het callcenter voor een prikafspraak. Dus er belden weinig mensen, maar ze stonden wel lange tijd in de wacht.

Student Tijmen Evers, die bij de vaccinatielijn werkt, schetst een heel ander beeld. Op voorhand zegt hij erbij: “Als ik hierom word ontslagen, het zij zo. Ik ben een beetje klaar met mijn mond houden. Ik wil ook gewoon mijn werk doen.”

De hele dag geen telefoontjes

“Ik zit al bijna een uur zonder telefoontjes bij de vaccinatielijn,” schrijft hij op social media. “Verschillende collega’s vertelden me dat zij eigenlijk al de hele dag geen telefoontjes krijgen. Vorige week maandag zaten we nog met wachtrijen van 200.” Even later: “Het is 17.45 uur en ik heb pauze. Aantal bellers tot nu toe: 0!”

Uiteindelijk kreeg hij zijn eerste telefoontje: “Tijdelijk geschorst en er wordt onderzoek gedaan!

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: