Ontvoering van de kinderen in een virtuele wereld

ontvoering-van-de-kinderen-in-een-virtuele-wereld

31-03-21 08:17:00,

Ontvoering van de kinderen in een virtuele wereld

01.04.2021

www.kla.tv/18432

Ontvoering van de kinderen naar een virtuele wereld

Hallo, ik ben Ulrike uit Oberfranken. De laatste tijd zitten vijf van onze zes kinderen achter technische apparaten om thuis hun onderwijs te volgen. Dit heeft me nogal bezig gehouden en ik wil u er vandaag graag over vertellen. Zoals we weten, zitten alle kinderen en ook veel volwassenen vele uren thuis achter de pc, laptop, tablet en smartphone. De gedwongen coronamaatregelen laten alles digitaal verlopen: thuisonderwijs, thuiswerken, videoconferenties, Livestream, enz. En als “vrijetijdsbesteding”, gamen, chatten, films en video’s kijken, allemaal digitaal. De echte wereld en het contact met andere mensen worden tot een minimum beperkt. Wat gebeurt er met onze kinderen als zij zoveel uren aan deze digitale wereld worden blootgesteld? Wat voor effect heeft het op de lange termijn? Kunnen zij nog in de echte wereld overleven en een onderscheid maken tussen “echt” en “virtueel”? Onlangs ontmoette ik de moeder van één van de klasgenoten van onze 15-jarige zoon, die het afgelopen schooljaar veel lessen heeft gemist en nu het leerjaar moest overdoen. Ze vertelde dat haar zoon momenteel in de kinder- en jeugdpsychiatrie zit, waar hij eerst drie weken moet “afkicken” van zijn mobieltje en PS4 (Playstation) voordat hij verdere therapie krijgt om hem te helpen weer om te gaan met de echte uitdagingen van het dagelijks leven. Sinds de eerste Lockdown gebruikte hij hoofdzakelijk alleen nog maar technische apparaten en elke “normale” uitdaging wordt nu door zijn hoofd als een ziekte beschouwd. Hij reageert op eisen of conflicten op school met misselijkheid, buikpijn en overgeven en moet door ziekte thuisblijven, waar hij opnieuw zijn toevlucht neemt tot de digitale wereld.
Ze vertelde me dat dokters haar hebben verteld dat dit nu vaker voorkomt dan je denkt. Psychische stoornissen als gevolg van massaal gebruik van mobieltjes en games zijn nu heel gewoon. En helaas, dat is nog maar het topje van de ijsberg. Volgens officiële studies spenderen kinderen en tieners sinds de eerste Lockdown gemiddeld 40 uur per week aan digitale apparaten en de tendens is stijgend. Vooral nu in de winter, wanneer het snel donker wordt en men niet zo veel tijd heeft om buiten door te brengen. Hoeveel tijd blijft er over voor echte ontmoetingen, spel, ervaringen met andere mensen en de natuur?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: