‘Sensationele uitspraak’ in Oostenrijk: PCR-test ongeschikt om besmetting aan te tonen

‘sensationele-uitspraak’-in-oostenrijk:-pcr-test-ongeschikt-om-besmetting-aan-te-tonen

01-04-21 11:50:00,

Homepagina » Buitenland » ‘Sensationele uitspraak’ in Oostenrijk: PCR-test ongeschikt om besmetting aan te tonen

in Buitenland
1 april 2021 06:00

Een Oostenrijkse rechtbank heeft geoordeeld dat de PCR-test op de manier waarop hij wordt gebruikt ongeschikt is om een besmetting aan te tonen. Dit betekent dat het coronabeleid in Oostenrijk, en waarschijnlijk dus ook in andere landen, eigenlijk op drijfzand is gebaseerd.

De Vrijheidspartij van Oostenrijk (FPÖ) wilde eind januari een demonstratie organiseren in Wenen, maar dat werd door de autoriteiten verboden. De partij stapte naar de rechter, die de FPÖ in het gelijk stelde. Het verbod was ongegrond.

De rechter uitte felle kritiek op het coronabeleid van de Oostenrijkse regering. Zo zei hij dat de politie op basis van besmettingscijfers geen coronademonstraties meer mag verbieden, schrijft internetkrant Report 24.

Daarnaast merkte de rechter op dat er nog steeds geen bewijs is dat de coronamaatregelen effect hebben. De definities die de overheid hanteert bij het tellen van coronabesmettingen voldoen niet aan de richtlijnen van de WHO.

Baanbrekende beslissing

De antigeentesten – die zeer foutgevoelig zijn, vooral bij asymptomatische personen – zijn daarom volstrekt ongeschikt. Een positieve PCR-test moet worden bevestigd door middel van een medisch onderzoek. Dat gebeurt in Oostenrijk niet en daar heeft de rechtbank felle kritiek op, schrijft de Duitse journalist Boris Reitschuster.

Er wordt gesproken van een ‘baanbrekende beslissing’, een ‘sensationele uitspraak’ en een ‘harde oorvijg’, zegt hij.

[Reitschuster]

4.9
42
stemmen

Beoordeel dit artikel

Vind je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
coronamaatregelen Oostenrijk PCR-test WHO

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: