Vitale levensenergie onder vuur door straling en andere toxische invloeden

vitale-levensenergie-onder-vuur-door-straling-en-andere-toxische-invloeden

01-04-21 12:00:00,

Alle levende wezens zijn voor hun gezondheid en welbevinden afhankelijk van een harmonische levensether. Als deze vitale levensenergie verstoord is door straling of andere toxische invloeden dan kun je dat aanvoelen en in actie komen om de balans te herstellen.

Sinds er tien jaar geleden een hond in mijn leven is gekomen, wandel ik bijna dagelijks door eenzelfde gebied in Deventer, de stad waar ik woon. Het heet de Douwelerkolk en ligt tussen het Deventer ziekenhuis, de sportvelden van Schalkhaar, nieuwbouwwijk De Vijfhoek, de N348 en het spoor. Het waterrijke gebied is van oorsprong een oude rivierarm van de IJssel welke samenkomt met de grondwaterstromen van de Holterberg en het Veluwemassief.

In 1759 liet de familie Brandt hier landhuis De Kolk bouwen en een parkachtige tuin met vijver aanleggen. Vanaf 1949 werd de gemeente Deventer eigenaar en stelde het vanaf de 70er jaren open voor publiek. Het wordt ook wel de groene long van Deventer genoemd.

En ja, ook dit gebied is de afgelopen winter rigoureus aangepakt, evenals een aantal omliggende bomenlanen, het Lettelerbos (in de winter van 2019),landgoed De Hoek en Park Braband. Allemaal vanwege zogenaamd achterstallig onderhoud, ziekte en ontoegankelijkheid.

Bomenkap

Niet alleen in Salland, maar overal in Nederland worden massaal gezonde bomen gekapt en dit is al een tijd aan de gang.

Er worden allerlei redenen voor aangevoerd; achterstallig onderhoud, ‘schadelijke’ beestjes, landschapsherstel naar ‘oorspronkelijke waarden’ of te verwachten schade door mogelijk omwaaien. Voor het laatste wordt ter onderbouwing nog net geen ‘rekenmodel’ in elkaar geknutseld.

De fikse subsidie voor hout geleverd aan biomassacentrales strijken gemeenten en natuurverenigingen maar al te graag op, die vervolgens keurig wordt weggemoffeld in het toch al belachelijk hoge eigen ‘oppot’-vermogen. Een onderwerp voor een artikel op zich. Feit is echter dat wanneer je bekend bent in een gebied waar zo rigoureus gekapt is en je betreedt het na de misdaad, je soms een heel onaangename ervaring opdoet.

Beleving

Je hoeft echt niet heldervoelend of een bomenknuffelaar te zijn om het verschil te ervaren in bepaalde gebieden na een dergelijke slachting. En dit staat los van de kaalheid die je tegemoet staart. Het is subtieler; je wilt vaak onbewust zo snel mogelijk doorlopen of fietsen zodat je weer kunt nadenken en het wattige gevoel achter je oogkassen verdwijnt.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: