Brusselse Coronapolitie zet waterkanon, traangas en drones in tegen burgers – Frontnieuws

brusselse-coronapolitie-zet-waterkanon,-traangas-en-drones-in-tegen-burgers-–-frontnieuws

02-04-21 09:25:00, Een festival in het Terkamerenbos in Brussel begon als een 1 aprilgrap op social media en eindigde met de inzet van traangas en waterkanonnen door de politie om enkele duizenden feestgangers uiteen te drijven die de opgelegde lockdown trotseerden.

Ongeveer 5.000 voornamelijk jonge mensen kwamen donderdag naar het bospark Terkameren ten zuiden van Brussel voor een evenement met als thema “La Boum”, een verwijzing naar een Franse tienerromanserie uit de jaren tachtig, hoewel het duidelijk om een aprilgrap ging.

Nadat de feestgangers herhaaldelijk via drones te verstaan waren gegeven dat zij zich moesten verspreiden, stuurde de politie rond 17.00 uur lokale tijd de oproerpolitie erop af.

Aangezien het optreden van de oproerpolitie niet het gewenste effect had, trad de politie harder op en gebruikte uiteindelijk waterkanonnen en traangas.

▶ Images impressionnantes à Bruxelles : la police charge à cheval et tente de disperser la foule au Bois de la Cambre#LN24 @DestreilleT #BoisdelaCambre #Bruxelles pic.twitter.com/dqpvWT9bnu

— LN24 (@LesNews24) April 1, 2021

De Brusselse burgemeester Philippe Close schreef rond 18.30 uur op Twitter dat bijeenkomsten “van deze aard” niet konden worden getolereerd omdat de pandemie nog niet voorbij was. Hij benadrukte:

“Wie de bevelen van de politie niet opvolgt, riskeert te worden gearresteerd en vervolgd”.

Close bedankte de politie “voor hun harde werk en de mensen die zich al meer dan een jaar aan de regels houden”.

Sommige van de uitdagende feestgangers scandeerden “vrijheid” en gooiden flessen en vuurwerk naar de politieagenten. Volgens ooggetuigen verplaatste men het feest na het vallen van de avond zonder enig pardon naar de straat.

Police use water canons to disperse revellers at Bois de la Cambre in Brussels. They keep running back even after several blasts. Crowds chant “Vive la fête.” pic.twitter.com/y1Me2bPrGf

— Rosie Birchard (@rosiex_) April 1, 2021

RT meldt 15 arrestaties en 11 gewonden, waaronder drie politieagenten, volgens voorlopige politiecijfers.

Op woensdag oordeelde een rechtbank in Brussel dat de uitgaansverboden ongrondwettelijk waren omdat ze niet door het parlement waren goedgekeurd. Zij heeft de Belgische regering op straffe van boetes gelast de lockdowns binnen 30 dagen op te heffen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: