Finland trekt lockdownplannen in vanwege “juridische kwesties” – CommonSenseTV

finland-trekt-lockdownplannen-in-vanwege-“juridische-kwesties”-–-commonsensetv

02-04-21 02:04:00,

Met andere woorden: De voorgestelde lockdowns gaan zó ver en zijn zo illegaal als het maar kan.

De Finse regering heeft een wetsvoorstel ingetrokken die was gericht op het inperken van (nog meer) bewegingsvrijheden en andere universele grondrechten.

De regering van buurland Noorwegen wordt al voor de rechter gesleept. (bron) Wellicht heeft dat premier Sanna Marin tot een ander inzicht gebracht, al valt het te betwijfelen omdat er in de verste verte niet op lijkt dat ze Finland uit deze miserie wil halen.

Een constitutionele commissie bestaande uit wetgevers had eerder gewaarschuwd dat het wetsvoorstel in strijd was met de Finse grondwet en zei dat de tijdelijke beperkingen op het vrije verkeer niet proportioneel waren.

Volgens het regeringsvoorstel, gepresenteerd op 24 maart, zouden inwoners van de hoofdstad Helsinki en de zuidwestelijke stad Turku hun huis alleen mogen verlaten voor essentiële behoeften, zoals reizen van en naar school of werk, of om boodschappen te doen of naar de bank.

Dit vanwege de zogenaamde toename van besmettingen waar we verder maar niet op in zullen gaan. Die kunt u eventueel hier lezen.

Op het moment van schrijven hoor ik de dochter van mijn bejaarde buurvrouw zeggen dat ze niet bang hoeft te zijn en dat het vaccin er ook voor haar snel zal komen. De vrouw trilt van angst. Het schorem, haar eigen kinderen, stoken het vuurtje nog wat op door te herhalen wat de media dagelijks doet. “Weer meer besmettingen!”

Schorem vanwege de luiheid om zichzelf eens fatsoenlijk te informeren. Angst is het niet bij deze jongere mensen en er is geen enkel ander excuus om zo dom en ongeïnformeerd te blijven. Of oordeel ik te hard?

Laden ... Laden …

Het grijpt me aan omdat ik het vrouwtje ken. Niks mis mee. Maar die kinderen van zo rond de 50 jaar… Volledig gehersenspoeld en dat ook nog trots uitdragen door zich enorm intelligent te voelen.

Wanneer ik de kans krijg, spreek ik mensen aan over de huidige situatie wanneer ik kan (zonder op een Jehova getuige te lijken).

Maar iemand op leeftijd nog lastig vallen dat de aarde niet rond was?

Laden ... Laden …

Wat een show.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: