ME’er is leugens zat: ‘Die lui aan het Binnenhof zouden aangeklaagd moeten worden’

me’er-is-leugens-zat:-‘die-lui-aan-het-binnenhof-zouden-aangeklaagd-moeten-worden’

02-04-21 09:15:00,

De verklaringen van gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers voor de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie zijn slechts het topje van de ijsberg, zei één van de 61 agenten die zich inmiddels hebben gemeld.

“Ik heb contact met tientallen collega’s in het land die letterlijk lichamelijk en geestelijk ziek zijn van het geweld dat zij gedwongen moeten toepassen tegen vreedzame demonstranten en burgers. Deze collega’s hebben op hun beurt weer contact met tientallen andere collega’s die er hetzelfde in staan,” verklaarde de agent.

Hij legde uit dat de angst om te verklaren erg groot is. “De heksenjacht op mensen zoals ik en collega’s die hier verklaren, is in volle gang. Die heksenjacht wordt gestimuleerd door de leiding.”

Klachten belanden op de plank en blijven daar liggen

De politieagent citeerde korpschef Van Essen, die op 19 december in de Volkskrant zei dat ‘burgers erop moeten kunnen vertrouwen dat de overheid er voor je is’. “Dat is een lachertje,” aldus de agent. “Deze man werkt zelf actief mee aan het geweld tegen diezelfde burgers.”

Er melden zich ook vrouwelijke politieagenten. Eén van hen werd al meerdere keren ingezet bij demonstraties tegen de coronamaatregelen. “Die lopen continu uit de hand door zoals de leiding dat noemt ‘onze nieuwe manier van optreden richting wappies’,” zei ze.

Het heeft volgens haar geen enkele zin om daar een klacht tegen in te dienen. “Klachten van demonstranten en burgers die een maatregel hebben overtreden, belanden op de plank en blijven daar liggen.”

De zaak ontploft ter plekke door toedoen van de ME

Een ME’er heeft zich bij de commissie gemeld om ‘misstanden binnen het korps naar buiten te brengen’ en om ‘de leugens die de korpsleiding, Rutte en Grapperhaus vertellen te ontkrachten’.

De ME’er, die op 14 maart op het Malieveld was, zei: “Het is werkelijk verbijsterend wanneer ik Rutte hoor spreken over ‘doorgesnoven hooligans’. Het was vanaf het begin duidelijk dat de aanhoudingseenheid zou worden ingezet om zelf rellen te starten.” Over die zogeheten Romeo’s zei hij: “Die jongens zijn gewoon straatvechters. Daar worden ze op uitgezocht. Die doen niets liever dan relschoppen.”

“Ik verklaar dat de escalatie bewust beleid is. En wij worden misbruikt eraan mee te werken. Want je hebt geen keus meer op zo’n moment.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: