Rusland stuurt meest ervaren elite luchtlandingsbrigade naar De Krim; eerste berichten over zware vuurgevechten in Donbass regio – Xandernieuws

rusland-stuurt-meest-ervaren-elite-luchtlandingsbrigade-naar-de-krim;-eerste-berichten-over-zware-vuurgevechten-in-donbass-regio-–-xandernieuws

02-04-21 08:59:00,

Russische luchtlandingstroepen (afbeelding: (5)).

—————————————————————————————————————————————–

Italië zet Russische diplomaten uit vanwege ‘extreem ernstige’ spionage – NAVO zegt op 1 dag 10 Russische toestellen te onderscheppen – ‘35.000 Oekraïense troepen en 300 tanks rukken op naar de Donbass, en leggen mijnenvelden’ – ‘Oekraïne wacht op NAVO versterkingen’ (!)

—————————————————————————————————————————————–

Bijna alle alarmsignalen knipperen rood voor het mogelijk al spoedig uitbreken van een nieuwe grote (wereld?)oorlog. 35.000 Oekraïense soldaten en 300 tanks zouden oprukken naar de grens met de Donbass regio, en daar ook mijnenvelden leggen. Buitenlandse media halen onbevestigde berichten aan waaruit zou blijken dat het Oekraïense leger het bevel tot de aanval heeft gekregen, en de eerste vuurgevechten reeds hebben plaatsgevonden. De NAVO zegt op een dag 10 Russische militaire toestellen te hebben onderschept (3); Italië zet Russische diplomaten uit vanwege een ‘extreem ernstig’ genoemd spionage incident, en Rusland stuurt zijn allerbeste, meest ervaren en gevreesde elite luchtlandings-aanvalsbrigade naar De Krim.

De hoog onderscheiden 56e Russische luchtlandingsbrigade, zeer ervaren in het voeren van oorlog (Afghanistan 1979-1988, Tsjetsjenië 1994-1996 en 1999-2004), wordt naar De Krim gestuurd om een eventuele op handen zijnde Oekraïense aanval af te kunnen slaan. De brigade is expert in het uitvoeren van offensieve operaties, wat erop lijkt te wijzen dat Het Kremlin niet van plan is om het Oekraïense leger enkel tegen te houden.

Enkele Aziatische media schrijven dat de Oekraïense generaal Rusland Khomchak reeds het bevel heeft gekregen tot de aanval. Vanuit Oekraïne zijn er nog onbevestigde verklaringen dat het land eerst wacht op (materiële) NAVO versterkingen (wapens, voertuigen e.d.). Daar moeten we eigenlijk een vette ! achter zetten, want dat zou betekenen dat het Westen inderdaad direct betrokken zal raken bij dit militaire conflict. (2)

Onbevestigde berichten over eerste gevechten

Inmiddels komen ook de eerste onbevestigde berichten binnen over zware vuurgevechten tussen het Oekraïense leger en de Russische separatisten in de Donbass regio (Luhansk en Donetsk). Het Kremlin heeft een voorstel tot het verlengen van het staakt-het-vuren dan ook afgewezen. In Wit-Rusland zouden Russische eenheden op 28 kilometer van de grens met Oekraïne zijn gezien: (1)

Логишин, Белорусь, 31.03.2021 pic.twitter.com/otGS2XuVsc

— IgorGirkin (@GirkinGirkin) April 1, 2021

Dit is op een locatie boven het uiterste westen van Oekraïne,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: