Als de geschiedenis gaat oordelen – EnerzijdsAnderzijds

als-de-geschiedenis-gaat-oordelen-–-enerzijdsanderzijds

03-04-21 09:29:00, Foto: ezaz.nl

Het wordt steeds duidelijker: het Oude Normaal keert niet meer terug. Maar het door de ‘1% rijksten en machtigsten der aarde’ bedachte Nieuwe Normaal gaat er ook niet komen. Het bedrog is te groot om nog lang vol te houden. Steeds meer artsen en verpleegkundigen melden zich: zij herkennen zich niet in de paniekverhalen in de media. Het gerommel met de PCR-test. De goudmijntjes achter de vaccins en testcentra. De repressie, het politiegeweld, de bijterige en ontspoorde media, het verlamde parlement, de schandalige gelegenheidswetten en -wetjes en de ongekende censuur verraden de stijgende wanhoop voor een foute afloop bij de krachten achter deze mondiale ontregeling van onze vrije samenlevingen.
Een verslag van een blokhutgesprek.

Gesprek in een blokhut

Het zijn tijden van grote schokken, van verschuivingen van kansen, van enkele winnaars en de vele verliezers. De turbulentie, de door de media en overheden aangejaagde tweespalt laat ook relaties niet ongemoeid. Oude vriendschappen worden sterker of worden verbroken, nieuwe vriendschappen ontstaan.

Het was een grijze middag. De lucht liet af en toe wat los. De wind had vrij spel over de tot de horizon reikende velden.
We parkeerden onze auto’s op een weinig bezochte locatie. Het gebied is wijds en gevarieerd. Het terrein is ongepolijst, licht glooiend. Mooi, maar de gemiddelde wandelaar zal er niet zijn zolen vuil willen maken.

Je vraagt je af, gebeurt dit echt.

MINISTER-PRESIDENT MARK RUTTE

Het was een eerste ontmoeting. Een eerdere kennismaking was alleen nog online geweest. De contacten waren wat vervaagd nadat ik van LinkedIn was gemikt. Op de huidige Big Tech platforms is geen ruimte voor alternatieve beschouwingen.
Het is een ontmoeting van geestverwanten die ook vraagtekens bij deze tijd zetten: om met de woorden van onze premier te spreken (in zijn eerste toespraak): ‘je vraagt je af, gebeurt dit echt?
En dat is precies de vraag waar velen een antwoord op zoeken. Want is wat we voorgeschoteld krijgen wel de realiteit?

Als de auto’s vrijwel gelijktijdig op de afgesproken plaats aankomen, en wij elkaar voor het eerst zien is de begroeting zoals van vrienden die net met elkaar op vakantie zijn geweest en nu de foto’s komen bekijken. Hier worden handen geschud, omarmd, op knuffels getrakteerd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: