Waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over de nieuwe COVID-19-varianten en wie zijn de poppenspelers op de achtergrond? – Frontnieuws

waarom-u-zich-geen-zorgen-hoeft-te-maken-over-de-nieuwe-covid-19-varianten-en-wie-zijn-de-poppenspelers-op-de-achtergrond?-–-frontnieuws

03-04-21 12:28:00,

Hoewel Covid-19 nauwelijks nog een grote bedreiging voor de volksgezondheid kan worden genoemd, nu het de endemische status heeft bereikt (net als de seizoensgriep), laten de angstzaaiers, die deze crisis nodig hebben om de uitvoering van een Great Reset van de wereldeconomie en de sociale structuur te voltooien, het er niet bij zitten.

In een verschijning medio maart 2021 op MSNBC News, uitte de directeur van het National Institutes of Health, Dr. Francis Collins, zijn ontzetting over het publieke vertoon van onafhankelijkheid door te zeggen:

“Oh mijn God, Florida, blijf weg van de bars met je mondkapjes af! Wat zijn jullie aan het doen? Dat is precies het verkeerde om te doen als je niet wilt eindigen waar Europa nu is”.

Hij doelt op een nieuwe variant van SARS-CoV-2 die naar verluidt nu “zoveel problemen veroorzaakt” in Europa. Maar is dat echt zo? Voor alle duidelijkheid: er zullen veel nieuwe varianten van dit virus komen, net zoals de seizoensgriep van jaar tot jaar verandert en evolueert. Het punt is dat virussen, naarmate ze binnen een populatie in de loop van de tijd muteren, de neiging hebben goedaardiger te worden, schrijft Dr. Joseph Mercola.

Mutaties: “Veel gedoe om niets”

Zoals gerapporteerd door Mary Petrone, Ph.D., en Nathan Grubaugh, assistent professor in het Department of Epidemiology and Microbial Disease at Yale, in een maart 2020 CNN Health artikel:

“De effecten van mutatie in het echte leven zijn genuanceerd en over het algemeen onschuldig. Het idee van mutatie gebruiken om angst aan te wakkeren is schadelijk, vooral in het midden van een epidemie zoals Covid-19 …

Het genetisch materiaal van het virus is RNA, geen DNA zoals bij mensen. In tegenstelling tot menselijk DNA, wanneer virussen hun genetisch materiaal kopiëren, leest het zijn werk niet na. Omdat RNA-virussen in wezen zonder spellingscontrole werken, maken zij vaak fouten.

Deze ‘fouten’ zijn mutaties, en virussen muteren snel in vergelijking met andere organismen. Dit klinkt misschien beangstigend, maar fouten tijdens de replicatie leiden meestal tot veranderingen die neutraal of zelfs schadelijk zijn voor het nieuw ontstane virus. Neutrale mutaties, die de overlevingskansen van virussen verbeteren noch belemmeren, kunnen blijven circuleren zonder merkbare verandering bij de mensen die zij infecteren.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: