Manipulatie van de bevolking: hoe ministers ‘geheime tactieken’ gebruikten om het publiek thuis en bang te houden – Frontnieuws

manipulatie-van-de-bevolking:-hoe-ministers-‘geheime-tactieken’-gebruikten-om-het-publiek-thuis-en-bang-te-houden-–-frontnieuws

04-04-21 05:39:00,

Vanaf het begin van de pandemie werd de Britse regering niet alleen geadviseerd door een team van epidemiologen, maar ook door een team van psychologen, SPI-B genaamd, specialisten in het manipuleren van menselijk gedrag.

Op 22 maart vorig jaar heeft de SPI-B een document opgesteld dat tot nu toe geheim was. Het was bestemd voor de Wetenschappelijke Adviesgroep voor Noodsituaties (Sage), die aan het begin van de pandemie is opgericht, en was gebaseerd op een oud argument: de manipulatie van angst.

“Een aanzienlijk aantal mensen voelt zich nog steeds niet voldoende persoonlijk bedreigd; het kan zijn dat zij gerustgesteld zijn door het lage sterftecijfer in hun demografische groep […] Het is nodig om het niveau van waargenomen persoonlijke bedreiging te verhogen bij degenen die zelfgenoegzaam zijn, met behulp van sterke emotionele boodschappen”.

In hetzelfde document werd een lijst gepresenteerd van 14 maatregelen om de onderwerping te verhogen, waaronder “het gebruik van de media om het gevoel van persoonlijke bedreiging te vergroten”, een tactiek die volgens hen zeer effectief was, hoewel de indirecte effecten “negatief zouden kunnen zijn”.

Sommige Sage-deelnemers geven nu toe dat zij zich “in verlegenheid gebracht” voelen door het advies dat zij van de psychologen hebben gekregen. Een regelmatige deelnemer aan de Sage-bijeenkomsten zei: “Het Britse volk is onderworpen aan een niet geëvalueerd psychologisch experiment zonder dat het te horen krijgt wat er aan de hand is”.

“Het gaat erom gedrag te sturen in de richting die een elite heeft besloten, in plaats van te bepalen of het juist of ethisch verantwoord is om te doen”.

Het Sage-lid zegt dat de rapporten van SPI-B niet door die van Sage werden aangevochten omdat “de kernleden van Sage niet erg goed uitgerust zijn om het te evalueren en er geen andere sociale wetenschappers in de Sage-kern zijn”.

“Wanneer iemand van SPI-B zegt dat de angst moet worden aangewakkerd en opgedreven, wordt er in het begin niet veel gevraagd en de meeste vragen komen van buitenaf, niet van binnenuit”.

Boris Johnson, samen met de wetenschapsadviseurs Chris Whitty en Patrick Vallance, zijn beschuldigd van het “instrumentaliseren van angst”,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: