Rechter België: ‘EINDE AAN ÁLLE COVID-MAATREGELEN’..!!

rechter-belgie:-‘einde-aan-alle-covid-maatregelen’.!!

04-04-21 05:40:00,

 

X
X

Rechter België: ‘EINDE AAN ÁLLE COVID-MAATREGELEN’..!!

2021  WantToKnow.nl/be

x

Een Brusselse rechtbank heeft de Belgische overheid veroordeeld, binnen 30 dagen een eind te maken aan de coronamaatregelen. Dit op straffe van een dwangsom van € 5.000 per dag, dat de overtreding voortduurt. Dit heeft advocaat mr. Audrey Lackner bevestigd, na berichtgeving in de avondkrant ‘Le Soir’. Audrey Lackner treedt in deze zaak op voor de ‘Liga voor Mensenrechten’ en de Franstalige ‘Mensenrechtenliga’. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft via minister Annelies Verlinden al aangekondigd in beroep te gaan.

De rechtbank oordeely, dat de COVID-maatregelen van de regering en de deelstaten, om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, niet wettelijk, dus illegaal zijn. Volgens Lackner zegt de rechtbank eigenlijk met zoveel woorden, een wettelijke basis ontbreekt, waarop de ministeriële besluiten gebaseerd zijn. De beide organisaties, de Nederlandstalige en Franstalige Mensenrechtenliga’s, stapten enkele weken geleden naar de rechtbank met het verzoekschrift, om de overheid, het ministerieel besluit van 28 oktober (en latere wijzigingen/aanpassingen), te laten schorsen.

De eisende partij voerde aan, dat deze besluiten ‘gebaseerd zijn op ontoereikende rechtsgronden en systematisch worden onttrokken aan de Raad van State onder het mom van hoogst noodzakelijk’. Maar volgens de advocaten is deze ‘hoogdringendheid’, na de, nu al een jaar durende gezondheidscrisis, niets anders dan een excuus om een parlementair inhoudelijk debat over de COVID-maatregelen uit de weg te gaan. Minister Annelies Verlinden liet woensdagavond weten in beroep te gaan bij het Hof van Beroep in Brussel en stipt aan dat de huidige maatregelen vooralsnog van toepassing blijven.

‘Blamage’…
Peter de Roover is fractieleider van N-VA en hij vindt het vonnis, in één woord, een blamage voor de regering.

“Vandaag gebeurt waarvoor ik reeds maanden voor waarschuw. Deze regering nam enorme risico’s door te kiezen voor ministeriële besluiten bij het doorvoeren van vrijheidsbeperkende maatregelen in haar coronabeleid. Die waarschuwing werd door de regering in de wind geslagen maar vandaag krijgt de Liga voor de Mensenrechten gelijk van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg en moeten alle coronamaatregelen binnen de 30 dagen worden opgeheven. Dit is het ‘accident waiting to happen’ waarvoor de regering de ogen sloot.

De Belgische premier De Croo verklaarde op 31 januari,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: