Bekende socioloog-politicoloog noemt corona beleid ‘psychologische terreur’ en ‘oorlog tegen het volk’ – Xandernieuws

bekende-socioloog-politicoloog-noemt-corona-beleid-‘psychologische-terreur’-en-‘oorlog-tegen-het-volk’-–-xandernieuws

05-04-21 07:54:00,

—————————————————————————————————————————————–

‘Vroeger eisten machthebbers alleen je arbeid; nu willen ze je lichaam binnendringen en overnemen’ – ‘Er is nog hoop als je niet meer meedoet en nieuwe gemeenschappen opbouwt’

—————————————————————————————————————————————–

In een gesprek met Pieter Stuurman (Café Weltschmerz) neemt de bekende Duitse socioloog-politicoloog en publicist Ullrich Mies bepaald geen blad voor de mond. ‘De democratie is afgeschaft, de rechtsstaat functioneert niet meer.’ Er is sprake van een heuse ‘oorlog tegen het volk’, uitgevoerd door onze eigen regeringen, die op hun beurt worden aangestuurd door de grote tech-bedrijven. Mies noemt dat ‘techno-fascisme’ en een ‘transhumanistische dictatuur’, die met behulp van psychologische terreurmaatregelen (lockdowns, mondkapjes, avondklokken, vaccinaties) aan het volk wordt opgelegd.

Mies schrijft onder meer voor de website Rubikon, de krant Demokratischer Widerstand, en in Nederland voor de krant Gezond Verstand.

Dagelijkse propaganda om mensen gehoorzaam te houden

Stuurman begint het tweetalige gesprek door erop te wijzen dat de maatregelen oorspronkelijk maar een paar maanden zouden duren, maar nu, dik een jaar later, nog steeds worden gehandhaafd en ondanks steeds meer protest van wetenschappers, artsen, economen en andere experts verder worden uitgebreid. De regeringen luisteren echter in het geheel niet naar deze tegenstemmen, en een gang naar de rechter heeft nergens zin meer, want rechters zijn er enkel nog om regeringsbeleid van een legale stempel te voorzien.

In Duitsland lijkt het verzet tegen de maatregelen beter en georganiseerder te zijn. Dat verzet is niet zinloos en heeft duidelijk effect, vindt Mies. Dat zien we ‘aan de enorme propaganda die ze dagelijks moeten brengen. Zonder die propaganda zouden ze nooit met deze waanzin weg kunnen komen.’ Of dat verzet ook uiteindelijk het einde van de regeringen betekent, is echter nog maar de vraag.

Rechten burgers met ‘ongeremde onbeschaamdheid’ aan de kant gezet

Het centrum van het probleem is dat de scheiding der machten is verdwenen, en daarmee ook de basis van de democratie. Die functioneert volgens Mies al veel langer niet meer. Dat proces begon vooral na de neoliberale contrarevolutie zo’n 30 jaar geleden. Hierdoor is een machtskartel van partijen ontstaan die eigenlijk alleen nog maar dezelfde doelstellingen nastreven.

Bijzonder aan deze tijd is de ‘ongeremde onbeschaamdheid waarmee onze regeringen nu het recht aan de kant zetten.’ De constante uitzonderingstoestand in het Westen is ‘het klassieke bewijs dat de rechtsstaat is vernietigd.’ Top Nazi jurist en propagandist Karl Schmidt had in zijn boek Politische Theologie deze uitzonderingstoestand al gedefinieerd.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: