Fotograaf maakt foto’s van lege parkeerplaats bij vaccinatiecentrum, wordt belaagd door beveiligers

fotograaf-maakt-foto’s-van-lege-parkeerplaats-bij-vaccinatiecentrum,-wordt-belaagd-door-beveiligers

05-04-21 10:09:00,

Homepagina » Binnenland » Fotograaf maakt foto’s van lege parkeerplaats bij vaccinatiecentrum, wordt belaagd door beveiligers

in Binnenland 5 april 2021 11:40

Vrijdag werd een fotograaf van de Twentsche Courant Tubantia aangevallen door beveiligers van een vaccinatielocatie. Hij had buiten het gebouw in Enschede foto’s gemaakt van een lege parkeerplaats, waarna de beveiligers hem sommeerden de beelden te verwijderen. Toen de fotograaf weigerde, probeerden ze hem tegen de grond te werken.

De nieuwsfotograaf, Cees Elzenga, vroeg of hij binnen foto’s mocht maken, maar daar kreeg hij geen toestemming voor. Hij gaat aangifte doen. De GGD heeft inmiddels excuses aangeboden.

Ook in andere delen van het land is het erg rustig geweest bij de vaccinatiecentra. Op 1 april twitterde Nico van Gog:

Je gelooft het of niet. Dit is de prik locatie Rai vanmiddag om 15.00. Er waren totaal 4 klanten. Die Hugo toch. pic.twitter.com/NgQBVxgn7G

— Nico van Gog (@NicovanGog) April 1, 2021

Waarop radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte reageerde: “Ik wil die lege plek met liefde vullen. Rij er graag voor naar Amsterdam.” Voormalig 538-baas Erik de Zwart beet hem toe: “Bange poeperd.”

Onderstaande foto werd gemaakt bij het vaccinatiecentrum in Maassluis. “Drie naar binnen zien gaan.” Op andere plekken is het beeld niet anders. “Hier in Vlissingen ook dag in dag uit – als ik er passeer – hetzelfde beeld,” schrijft Hans.

Dit is in Maassluis. 3 naar binnen zien gaan. Die dranghekken kunnen wel weg pic.twitter.com/RcrR3p93TC

— Ron Coolen- van Houten (@ijzer67) April 4, 2021

Afgelopen week zei een medewerker van de vaccinatielijn dat hij de hele dag op telefoontjes zat te wachten. “Verschillende collega’s vertelden me dat zij eigenlijk al de hele dag geen telefoontjes krijgen.” Hij werd vervolgens geschorst. “Als ik hierom word ontslagen, het zij zo. ik ben een beetje klaar met mijn mond houden. Ik wil ook gewoon mijn werk doen.”

4.9 33 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: