Lockdown is voor de plebs: in Frankrijk dineren politici in clandestiene luxe restaurants – Frontnieuws

lockdown-is-voor-de-plebs:-in-frankrijk-dineren-politici-in-clandestiene-luxe-restaurants-–-frontnieuws

05-04-21 12:50:00,

Een reportage op de Franse televisiezender M6 onthult een clandestien netwerk van luxe restaurants in Parijs, zodat politici, zakenmensen en rechters de quarantaine kunnen omzeilen.

De lockdowns zijn een slechte grap. Dezelfde mensen die de regels opleggen, omzeilen ze  omdat ze absurd zijn. De officier van justitie heeft een strafrechtelijk onderzoek geopend.

Restaurants in Frankrijk sloten eind oktober vanwege de avondklok, maar de op vrijdagavond uitgezonden rapportage geeft als voorbeeld een luxe restaurant in Parijs dat nog clandestien open was voor klanten van de eerste divisie, bericht FranceSoir.

De opname werd gemaakt met een verborgen camera en een anoniem persoon, geïdentificeerd als de organisator van een van de geheime feesten, onthulde dat hij vorige week met verschillende ministers had gegeten in twee of drie clandestiene restaurants.

Sommigen hebben hem geïdentificeerd als Pierre Jean Chalençon, eigenaar van het “Palais Vivienne”, een luxe restaurant in het centrum van Parijs. Na het schandaal heeft zijn advocaat een verklaring gestuurd waarin hij ontkent dat hij ministers heeft ontmoet om in het geheim te dineren.

“Mensen die hier komen, doen hun mondkapje af”, aldus een medewerker van een van de restaurants. “Als je eenmaal door de deur bent, is er geen Coronavirus meer”, zegt een van de organisatoren van de feesten.

De rapportage toont het publiek ook een privéfeest op een elegante plek waar noch de gasten, noch de obers mondkapjes dragen, noch sociale afstand bewaren. Sommigen lijken elkaar te kussen.

Smeltpot dreigt te exploderen: Frankrijk en de VS staan op de rand van een burgeroorlog

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: