Police for Freedom organiseert op 10 april mars voor verbinding: politieagenten, militairen en artsen lopen mee!

police-for-freedom-organiseert-op-10-april-mars-voor-verbinding:-politieagenten,-militairen-en-artsen-lopen-mee!

05-04-21 09:29:00,

Homepagina » Binnenland » Police for Freedom organiseert op 10 april mars voor verbinding: politieagenten, militairen en artsen lopen mee!

Foto: Worldwide Demonstration – March 20 2021 Amsterdam (Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

in Binnenland 5 april 2021 06:00

Zet in je agenda: op 10 april organiseert Police for Freedom Nederland een mars voor de menselijke verbinding. Beroepsgroepen die van nature een rol hebben in het bewaken van ieders grondrechten lopen mee: politie, militairen, marechaussee, artsen, verpleegkundigen en docenten. Zij staan op voor het behoud van onze grondrechten.

Ook oud-medewerkers en gepensioneerden zijn welkom om mee te lopen. “We hechten een groot belang aan het behoud van onze grondrechten zoals vrijheid van meningsuiting, medische vrijheid, recht op onderwijs en het recht om in gelijke gevallen op gelijke wijze te worden behandeld,” laat Police for Freedom Nederland weten via social media. Locatie: centraal in het land. De exacte locatie volgt nog.

Kom je ze aanmoedigen?

Op 10 april organiseert Police For Freedom Nederland een mars voor de menselijke verbinding. Beroepsgroepen die van nature een rol hebben in het bewaken van ieders grondrechten lopen mee: politie, militairen, marechaussee, artsen, verpleegkundigen en docenten. pic.twitter.com/eWxvxLPOZ9

— Police For Freedom 🇳🇱 (@PolForFreedom) April 4, 2021

Brug tussen burgers en politie

De organisatie wordt geleid door Dennis Spaanstra, die 30 jaar voor de politie en marechaussee heeft gewerkt. Hij was 15 jaar werkzaam bij de ME en als rechercheur moest hij moordzaken oplossen. Hij is nog altijd betrokken bij de organisatie.

“Ons doel is om een brug te vormen tussen burgers en politie,” zegt Spaanstra. Hij is bezorgd over het geweld dat door de politie is gebruikt tegenover vreedzame demonstranten bij verschillende demonstraties tegen de coronamaatregelen. Police for Freedom neemt geen positie in over het beleid, maar wil het recht op demonstratie en vrijheid van meningsuiting beschermen.

Zondag verliep de wekelijkse demonstratie op het Museumplein in Amsterdam voor de verandering rustig. De gemeente zei dat er ‘goed contact was tussen de aanwezige mensen en de politie’.

In onderstaand filmpje legt Spaanstra uit waar Police for Freedom precies voor staat:4.8 45 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je dit artikel belangrijk?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: