Zo. Gouverneur Florida ondertekent decreet: vaccinatiepaspoorten verboden, coronaprik vrijwillig

zo.-gouverneur-florida-ondertekent-decreet:-vaccinatiepaspoorten-verboden,-coronaprik-vrijwillig

05-04-21 07:34:00,

Homepagina » Buitenland » Zo. Gouverneur Florida ondertekent decreet: vaccinatiepaspoorten verboden, coronaprik vrijwillig

in Buitenland 5 april 2021 16:00

Gouverneur van Florida Ron DeSantis heeft vrijdag een decreet ondertekend dat het gebruik van vaccinatiepaspoorten verbiedt. Hij is de eerste Amerikaanse gouverneur die stappen onderneemt tegen dergelijke paspoorten.

DeSantis heeft voorstellen met betrekking tot vaccinatiepaspoorten herhaaldelijk bekritiseerd. Vorige week maandag zei de gouverneur nog dat lokale overheden en bedrijven in Florida niet om een vaccinatiepaspoort mogen vragen.

Niet wettelijk verplicht

In het decreet staat te lezen dat coronavaccins ‘niet wettelijk verplicht zijn’, wat betekent dat vaccinatie vrijwillig is en blijft. Ook wordt vermeld dat vaccinatiegegevens persoonlijk zijn en niet gedeeld zouden mogen worden. De paspoorten perken de individuele vrijheid in en schaden de privacy van patiënten, zei hij.

Als een paspoort verplicht wordt om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven, zoals naar de bioscoop of een restaurant gaan, zou er een groep eerste- en tweederangsburgers ontstaan, waarschuwde DeSantis.

Ik had gelijk

In andere landen wordt het vaccinatiepaspoort al uitgerold. Zo introduceerde Israël in februari een paspoort waarmee mensen weer toegang kunnen krijgen tot sportscholen en hotels. IJsland gebruikt een vaccinatiepaspoort dat reizen naar het buitenland mogelijk maakt.

Onlangs bleek dat er in Florida minder mensen zijn gestorven aan corona dan het Amerikaanse gemiddelde. Dat terwijl de Sunshine State geen mondkapjesplicht kende, de stranden nooit gesloten zijn en kinderen sinds september gewoon naar school gaan, schreef de krant Die Welt. “Ik had gelijk,” zei DeSantis.

JUST IN – Florida’s Gov. DeSantis issues Executive Order banning vaccine passports. pic.twitter.com/L2BStAAv2g

— Disclose.tv 🚨 (@disclosetv) April 2, 2021

Today I issued an executive order prohibiting the use of so-called COVID-19 vaccine passports. The Legislature is working on making permanent these protections for Floridians and I look forward to signing them into law soon. Read my EO here – https://t.co/6QwLsLWEWm

— Ron DeSantis (@GovRonDeSantis) April 2, 2021

4.8 48 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: