Zorgen over de invloed van 5G op de gezondheid bij Café Weltschmerz*

zorgen-over-de-invloed-van-5g-op-de-gezondheid-bij-cafe-weltschmerz*

05-04-21 09:32:00,

Elke 50 tot 200 meter een 5G-antenne (slimm cells) en overal sensoren in de openbare ruimte. Sensoren en slimm cells die een gezicht kunnen herkennen, een stem en de temperatuur kunnen opmeten. Wie beheert die data? Techbedrijven en de staat. Welkom in 5G Land. Welkom in Smart City.

5G wordt ons gepresenteerd als een grote vooruitgang. Het maakt nog sneller internet mogelijk en nieuwe toepassingen zoals zelfsturende auto’s. Maar hoe zit het met onze privacy? En zijn er gezondheidsrisico’s verbonden aan de sterk toegenomen straling die met het nieuwe netwerk gepaard gaat?

Interview Karel Beckman met Jan van Gils en Elze van Hamelen
Karel Beckman namens Café Weltschmertz*, praat hierover met Jan van Gils, natuurkundige en auteur van boeken als “Electrosmog” en “5G, Zegen of Vloek?” en Elze van Hamelen, zelfstandig consultant en duurzaamheidsexpert met een achtergrond in de chemie. http://stralingsleed.nl/blog/vals-alarm-coronavirus-is-er-een-andere-oorzaak/

*Café Weltschmerz (CW) is een multimediaal platform voor interviews en discussies tussen burgerjournalisten, journalisten, academici, deskundigen, politici, opiniemakers en andere maatschappelijke actoren. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

Van Gils en Van Hamelen zien met lede ogen aan hoe gemeenten in Nederland zonder kritische vragen te stellen meehelpen aan het uitrollen van het 5G-netwerk. Dit netwerk vereist dat er om de 50 tot 200 meter een antennekastje wordt geplaatst small cell), dat straling uitzendt. “Nu al zijn er zoveel zendervelden van alle antenne-installaties) dat je, als ze zichtbaar zouden zijn, er niet doorheen zou kunnen kijken,” zegt Van Gils. Daar komen ook nog eens 40.000 tot 50.000 satellieten bij die de ruimte om ons heen gaan dichttimmeren voor 5G bereik.

Gevaren
“Elke 50 tot 200 meter een 5G-antenne. Overal sensoren in de openbare ruimte. Sensoren die jouw gezicht herkennen, je stem en je temperatuur kunnen opmeten. Wie beheert die data? Techbedrijven en de staat. Welkom in 5G Land. Welkom in Smart City.” 5G wordt ons gepresenteerd als een grote vooruitgang. Het maakt nog sneller internet mogelijk en nieuwe toepassingen zoals zelfsturende auto’s. Maar hoe zit het met onze privacy? En gezondheidsrisico’s die eventueel gepaard zullen gaan met de enorme hoeveelheid  toegenomen straling van het 5G-netwerk.

Want gevaren voor de privacy zijn er ook. Van Hamelen omschrijft 5G als “de technologische infrastructuur die de medische politiestaat bestendigt.” Niets is straks meer geheim voor de autoriteiten en grote bedrijven.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: