Hollywood film uit 2011 heeft hetzelfde scenario als COVID-19 pandemie van WHO 10 jaar later | Stichting Vaccin Vrij

hollywood-film-uit-2011-heeft-hetzelfde-scenario-als-covid-19-pandemie-van-who-10-jaar-later-|-stichting-vaccin-vrij

06-04-21 07:23:00,

Ruim tien jaar geleden kwam in Amerika de film ‘Contagion’ uit. Het werd een wereldwijde kaskraker, in het Nederlands vertaald als ‘Besmetting’. Het pandemie-scenario uit de film vertoont veel gelijkenissen met de COVID-19 pandemie. Toeval? Als we niet beter wisten zouden we denken dat de uitspraken van de CDC – en wereldwijd vergelijkbare organisaties – geschreven zijn door scenarioschrijvers.

Angst besmettelijker dan een virus

Contagion is een Amerikaanse thriller uit 2011 geregisseerd door Steven Soderbergh. De film gaat over de verspreiding van een virus dat wordt overgedragen door ademhalingsdruppels; pogingen van medische onderzoekers en ambtenaren van volksgezondheid om de ziekte te identificeren en in te dammen; het verlies van sociale contacten in een pandemie, en de introductie van een vaccin om de verspreiding te stoppen.

Met het nodige drama en romantiek zoals dat gebruikelijk is in Hollywood ontvouwt zich een spannend verhaal, dat goed was voor een omzet van 136,5 miljoen dollar tegen een productiebudget van 60 miljoen dollar.

Het filmscenario en het pandemie-scenario wijken af op het laatste punt. Het vaccin in de film was in staat om de verspreiding van het virus te stoppen – happy end. Maar dat geldt niet voor het COVID-19 vaccin. In het gunstigste geval kan het symptomen verminderen. Maar verspreiding tegengaan en sterfte verminderen is helaas niet gegarandeerd in de haastig gemaakte deal.

Voor de rest zijn de overeenkomsten frappant.  Angst verkoopt – de ingrediënten die deze film tot een kaskraker hebben gemaakt zitten ook in het verkoopverhaal van risicovolle vaccins.

Filmscenario 2011 versus pandemie-scenario 2020

 
2011: Oorzaak pandemie: vogels, biggetjes, honden op markt in China

2020: Oorzaak pandemie: vleermuizen, slangen op markt in China

2011: Virusonderzoek in hoogste niveau beveiligde laboratoria.

2020: Virusonderzoek in hoogste niveau beveiligde laboratoria.

2011: Vergelijking met de Spaanse griep schroeft de angst op.

2020: Vergelijking met de Spaanse griep schroeft de angst op.

2011: De CDC liegt.

2020: De CDC liegt, Het RIVM liegt, de WHO liegt, de politici liegen, wie liegen er eigenlijk niet?

2011: Opstanden van de burgers: acties, demonstraties

2020: Opstanden van de burgers: acties, demonstraties

2011: Het leger/ defensie wordt ingezet

2020: De ME wordt ingezet

2011: Bestaande en werkzame geneesmiddelen worden onderdrukt en afgewezen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: