Nee NRC – het gaat niet goed tussen politie en burger… kijk eens op bpoc.nl | Stichting Vaccin Vrij

nee-nrc-–-het-gaat-niet-goed-tussen-politie-en-burger…-kijk-eens-op-bpoc.nl-|-stichting-vaccin-vrij

06-04-21 07:25:00,

Het gewelddadige gedrag van de politie op demonstratie’s valt niet zomaar even weg te gummen. Het is niet OK, en de bevooroordeelde berichtgeving van het NRC ook niet.

 
Het NRC schrijft over de laatste demonstratie op zondag 4 april op het museumplein:

Museumpleinprotest rustig verlopen, ‘goed contact met politie’
 
“Koffiedrinken op het Museumplein in Amsterdam, de wekelijkse demonstratie tegen de corona-maatregelen op zondag. De sinds januari wekelijkse demonstratie tegen het corona-beleid op het Museumplein in Amsterdam is deze zondag rustig verlopen. “Er was goed contact tussen de aanwezige mensen en de politie. Veel mensen hielden het grootste gedeelte van de tijd voldoende afstand”, stelde de gemeente tegenover persbureau ANP. Het was ook rustiger dan afgelopen weken, zo’n 250 tot 350 mensen waren aanwezig.
 
Vorige zondag werden bij de zondagse demonstratie meer dan driehonderd mensen aangehouden. Een even groot aantal mensen kreeg voorlopig een gebiedsverbod opgelegd, waardoor ze tot begin juni niet meer op het plein mogen komen.
 
Eind maart werd bekend dat het politieoptreden tegen de corona-demonstraties in de hoofdstad in de tien voorgaande weken 5,5 miljoen euro heeft gekost. Bij de demonstraties greep de ME geregeld in. Ook werden herhaaldelijk waterkanonnen ingezet.”

De leestijd is 1 minuut. Maar de olifant in de kamer – het schenden van onze grondrechten en snel afgebrokkelde vertrouwen in de politie – wordt niet geadresseerd. De beeldvorming is geruststellend: het gaat goed hoor, het waren maar een paar Wappies dit keer – we hebben ze er eindelijk onder – en het contact met de politie is weer OK.

Dat er dit keer zo weinig mensen waren heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het afgelopen zondag eerste paasdag was. En met het feit dat extreem politiegeweld mensen afschrikt, evenals illegale “gebiedsverboden” die mogelijk ervoor zullen zorgen dat burgers extra hard aangepakt zullen worden als ze weer “in overtreding zijn”.

Of gewoon in één zin: er was geen politie dus het ging goed. Wat het NRC vergeet te melden is dat niet de burger, maar de politie zich misdraagt.

5,5, miljoen euro voor extreem en illegaal politiegeweld

 
Als het NRC iets meer in haar mars zou hebben dan het overnemen van de leugens op persberichten,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: