Texas ging een maand geleden weer open, en het aantal coronagevallen blijft maar dalen

texas-ging-een-maand-geleden-weer-open,-en-het-aantal-coronagevallen-blijft-maar-dalen

06-04-21 09:23:00,

Homepagina » Buitenland » Texas ging een maand geleden weer open, en het aantal coronagevallen blijft maar dalen

Foto: Gouverneur van Texas Greg Abbott (Flickr/Gage Skidmore CC BY-SA 2.0)

in Buitenland 6 april 2021 22:00

Gouverneur van Texas Greg Abbott besloot vorige maand om zijn staat weer voor 100 procent open te gooien. Mondkapjes zijn er niet langer verplicht en ook alle bedrijven hebben hun deuren weer geopend. “Mensen en bedrijven hebben de staat niet meer nodig om te bepalen hoe ze zich moeten gedragen,” zei Abbott.

Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, en allerlei ‘gezondheidsdeskundigen’ waarschuwden dat het besluit ‘verwoestende gevolgen’ zou hebben. Er zouden duizenden onnodige doden te betreuren zijn. Uit de cijfers blijkt echter dat de aantallen alleen maar dalen.

texas

Beeld: Aantal dagelijkse gevallen in Texas (Worldometer)

Het aantal dagelijkse ‘besmettingen’ komt in de staat al weken nauwelijks boven de 3000 uit, op een bevolking van 29 miljoen mensen. Begin februari werden er nog ongeveer 18.000 ‘besmettingen’ gemeld.

Fauci kreeg er dinsdagochtend vragen over tijdens een interview met MSNBC. “Als je naar Texas gaat, lijkt het alsof het 2019 is. Restaurants zijn vol. Stadions zijn vol.” De belangrijkste infectieziekte-expert van de Verenigde Staten had daar eigenlijk geen goede verklaring voor. Hij suggereerde dat de volgende golf zich mogelijk nog niet heeft gemanifesteerd vanwege een ‘vertraging’.

#Drfauci on #Texas #covid cases dropping despite ignoring his advice on masks social distancing. #Fauci I think we’re as sick of you as we are of the #pandemic #maskthis pic.twitter.com/knziX9fjfd

— Sn00pster (@sn00pdad) April 6, 2021

Stap verder

Hij speculeerde ook dat de wedstrijd die honkbalclub Texas Rangers afgelopen nacht speelde voor een uitverkocht Globe Life Field een zogeheten superspreading event was.

Abbott laat zich niet van de wijs brengen en gaat nog een stap verder. Hij heeft ook een decreet ondertekend dat vaccinatiepaspoorten verbiedt. In Texas worden coronavaccins bovendien niet verplicht. Eerder ondertekende gouverneur van Florida Ron DeSantis een soortgelijk decreet.

NEW – #Texas Gov.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: