Welkom in het Nieuwe Normaal: met machinegeweren en een groot contingent politie tegen het drinken van een wijntje op een Frans strand – Frontnieuws

welkom-in-het-nieuwe-normaal:-met-machinegeweren-en-een-groot-contingent-politie-tegen-het-drinken-van-een-wijntje-op-een-frans-strand-–-frontnieuws

06-04-21 09:18:00,

Paaszondag heeft de gendarmerie van Lunel controleacties uitgevoerd op het strand van Grand-Travers in La Grande-Motte. Het sleutelwoord was pedagogie. Alleen voor de Covid-restricties.

De verkopers van donuts, zonnebrillen, badpakken enz. op deze Paaszondag was iedereen aanwezig, voor een bijna zomerse dag op de stranden van Hérault. Dit zonder aandacht te schenken aan de nieuwe maatregelen die zaterdagavond van kracht zijn geworden, waardoor men zich slechts binnen een straal van 10 km mag verplaatsen, schrijft Midi Libre.

Ondanks een tolerantie voor dit paasweekend met betrekking tot reizen, heeft de politie haar controles geïntensiveerd met “een educatief doel met betrekking tot het dragen van mondkapjes op het strand”, zei de commandant, die de operatie leidde, een paar minuten voor het begin van de controles.

Maar liggend op de lakens had de overgrote meerderheid van de zonaanbidders het mondkapje niet op. En toch, zelfs alleen, zelfs met afstand van andere mensen, is het verplicht om het te dragen. Naast de secretaris-generaal van de prefectuur van Hérault, Thierry Laurent, werden ongeveer 17 rijkswachters en gemeentepolitieagenten gemobiliseerd om de controle uit te voeren.

Opgesteld in een lijn, ging de politie langs dit strand van Grand-Travers en stopte om mensen te waarschuwen hun mondkapjes te dragen. “Ze kunnen het afdoen als ze eten of drinken. Maar als ze klaar zijn, moeten ze hun mondkapje weer opzetten. Tegenwoordig krijgen ze daar geen bekeuring voor, tenzij ze weigeren mee te werken. Maar dat is zeer zeldzaam”, zei de bevelhebber die de leiding had over de operatie.

Geen van de ondervraagden was echter op de hoogte van de regel. Hoewel zij allen hun mondkapjes weer hadden opgezet, waren zij het niet eens met deze maatregel. “Wij vinden de controle niet erg, maar dit verhaal wordt misbruikt met het dragen van het mondkapje”, klagen Mika en Rosalie, een echtpaar uit Lunellois dat met hun twee dochters op het strand was. “Als we lopen, hebben we begrijpelijkerwijs een mondkapje nodig. Maar als we op de handdoek zitten, zie ik de noodzaak niet”.

405 euro boete voor een wijntje

Hetzelfde geldt voor Veronika, voor haar is deze regel “onbegrijpelijk”. De inwoners van Herault zijn al meer dan een jaar in hun bewegingsvrijheid aan banden gelegd,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: