COVID-19 vaccins met bijwerkingen: Duitse gezondheidsautoriteit schrapt ernstige gevallen van lijst – Frontnieuws

covid-19-vaccins-met-bijwerkingen:-duitse-gezondheidsautoriteit-schrapt-ernstige-gevallen-van-lijst-–-frontnieuws

07-04-21 12:47:00,

Sinds eind december vaccineert Duitsland tegen het Coronavirus. De laatste testfase van het vaccin, dat slechts voorlopig is goedgekeurd, wordt dus uitgevoerd op de algemene bevolking. Met name het vectorserum van het Zweeds-Britse bedrijf AstraZeneca kwam onder publieke kritiek te staan. Vooral jongere vrouwelijke gevaccineerden leden aan cerebrale veneuze tromboses en inwendige bloedingen, waarvan sommige de dood tot gevolg hadden.

Het Paul Ehrlich Instituut (PEI), dat verantwoordelijk is voor het vaccin, vermeldt deze gerapporteerde gevallen in zijn nieuwe veiligheidsrapport, bericht RT Deutsch.

Andere verdachte gevallen van ernstige bijwerkingen, zoals beroerten, gezichtsverlamming, toevallen, ruggenmerg- en hartinfecties, komen er echter sinds eind februari plotseling niet meer in voor. Daarbij ging het vooral om de mRNA-vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna.

Zijn deze complicaties dan niet meer de focus van de observatie? Hoeveel mensen zijn er intussen getroffen, hoeveel zijn er gestorven en hoe oud waren ze? Worden deze zaken specifiek onderzocht door de forensische geneeskunde? De auteur wilde dit alles en nog veel meer weten van het PEI, het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Vaccinveiligheid. Maar haar woordvoerster Susanne Stöcker wilde hier geen informatie over geven. Ze reageerde verontwaardigd: haar federale instituut “kan niet in detail ingaan op alle reacties in elk rapport”, liet zij de auteur weten.

Tientallen verlammingen, beroertes en meer tot eind februari

In het voorlaatste veiligheidsrapport, dat gegevens tot en met 26 februari bevat, vermeldt het PEI in totaal meer dan 2.000 gemelde ernstige reacties na vaccinatie. Daaronder waren 67 anafylactische shocks, een allergische reactie die tot de dood kan leiden als zij niet wordt behandeld. Onder de rubriek “Ongewenste voorvallen onder speciaal toezicht” vermeldt de PEI ook 51 toevallen bij mensen tussen 19 en 107 jaar, 33 gezichtsverlammingen (tussen 35 en 93 jaar), 26 beroertes (tussen 28 en 99 jaar) en zes trombocytopenieën (tussen 16 en 89 jaar). Dit laatste is een acuut tekort aan bloedplaatjes dat kan leiden tot inwendige bloedingen, waaronder hersenbloedingen.

Deze gevallen deden zich voornamelijk voor bij gevaccineerden die het meest gebruikte Pfizer/BioNTech-vaccin hadden gekregen, en in een meerdere gevallen betrof het ook het  Moderna-vaccin. In twee gevallen, gevaccineerd met AstraZeneca, waren krampaanvallen opgetreden.

Verder vermeldde de PEI twee gevallen van neuritis van de wervelkolom (leeftijd: 39 en 61 jaar),

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: