Naar eer en geweten (gelogen): Rutte, Kaag en de nieuwe Kamervoorzitter

naar-eer-en-geweten-(gelogen):-rutte,-kaag-en-de-nieuwe-kamervoorzitter

07-04-21 10:14:00,

Homepagina » Mens en Dier » Naar eer en geweten (gelogen): Rutte, Kaag en de nieuwe Kamervoorzitter

Foto: Mark Rutte (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

in Mens en Dier 7 april 2021 22:00

Vera Bergkamp van D66 is gekozen tot nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer. Ze kreeg in de eerste ronde 74 stemmen, genoeg om meteen te worden gekozen. Gisteren bleek al uit vragen van Geert Wilders dat D66-leider Sigrid Kaag met Mark ‘Build Back Better’ Rutte had gesproken over de kandidaten.

We hebben nog niet eens een nieuw kabinet of het politieke gekonkel bereikt al een hoogtepunt. Zeventien keer. Zo vaak viel het woord ‘gelogen’ woensdag tijdens het debat.

“Ik heb de heer Rutte gesproken. Dat was een gesprek om elkaar weer te spreken na alles wat er gebeurd is. In tweede instantie hebben collega’s van mij geïnformeerd over mogelijkheden van de kandidatuur van D66,” zei Kaag tegen Wilders.

Nepparlement

“U praat met de leider van de VVD in een persoonlijk gesprek over de nieuwe Kamervoorzitter,” reageerde Wilders. “Ik zeg: dat stinkt, want dat doe je niet in een persoonlijk gesprek. Het gaat gewoon over de functie van onze nieuwe Kamervoorzitter. Dat riekt naar koehandel, mevrouw Kaag!” Hij schreef op social media dat ‘Nederland een corrupt land is met een nepparlement’.

VVD-leider Rutte zei dat er ‘niet gesproken is’ over de Kamervoorzitter. Zo kennen we hem. “Er is geen enkele link tussen dat gesprek en het Kamervoorzitterschap,” benadrukte hij.

Ploumen (PvdA) stelde vast: “Concluderend merk ik op dat er tussen de twee winnaars van de verkiezingen, mevrouw Kaag en de heer Rutte, contact is geweest over wie de Kamervoorzitter gaat worden.” Kaag zei dat ze deze conclusie ‘zeer teleurstellend’ vond.

pic.twitter.com/b6wCjtQG4D

— Sander van Dam (@Sandervandam2) April 7, 2021

Naar eer en geweten

PVV-voorman Wilders vroeg haar ook hoe groot zij de kans acht dat ze als D66, of zijzelf als vicepremier, in een kabinet gaat zitten onder premier Rutte. “Daar kan ik naar eer en geweten geen antwoord op geven. Dat weet ik niet.”

Het was alsof ze allebei hetzelfde draaiboek van Klaus Schwab hadden ontvangen.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: