Europese Hof: overheden mogen mensen NIET rechtstreeks dwingen tot vaccinatie – De Lange Mars Plus

europese-hof:-overheden-mogen-mensen-niet-rechtstreeks-dwingen-tot-vaccinatie-–-de-lange-mars-plus

09-04-21 03:04:00,

Vanwege de internetstorm over een mogelijke verplichte covidvaccinatie licht jurist Frank Stadermann toe waarom het Hof het tegendeel zegt van wat de oude media beweren. Het blijft zaak alert te blijven als de mainstreammedia met nieuws komen. Ook in dit geval jagen zij mensen onnodig angst aan.

Hof

Op 8 april deed het Europese Hof van de Rechten van de Mens uitspraak in een zaak die ouders hadden aangespannen tegen de Tsjechische overheid. Blijkbaar hebben ouders in Tsjechie de verplichting hun kinderen te laten vaccineren, zo niet dan mogen de kinderen niet naar school en krijgen de ouders een boete.

Een aantal ouders hebben geweigerd hieraan mee te werken, waarop hun kinderen niet naar school mochten en zij een boete hebben gekregen. Daarop zijn zij naar het Europese Hof gestapt.

Het Hof stelt dat vaccinaties in het belang van de kudde-immuniteit zijn. Zij stelt ook dat de Tsjechische overheid de ouders mocht verplichten hiertoe.

De oude media gaan hierop uitsluitend verder en zo als de laatste tijd met meer zaken die pro-vaccinatie gaan blazen zij de boel buiten proporties op. Facebook ontplofte gisteravond hierop.

Gelukkig blijkt de soep niet zo heet…

Overweging

Oud-advocaat Stadermann leest echter de volledige uitspraak en komt tot een andere meer genuanceerde conclusie dan de mainstream.

Hij geeft aan dat het Hof overweging 293 aanvoert. Hierin geeft het Hof aan dat de straf die de ouders hebben gekregen relatief laag is (administratieve boete). Daarnaast zeggen de rechters dat

“vaccinatie kan niet onder dwang worden toegediend.”

“293.While vaccination is a legal duty in the respondent State, the Court reiterates that compliance with it cannot be directly imposed, in the sense that there is no provision allowing for vaccination to be forcibly administered.In common with the arrangements made in the intervening States, the duty is enforced indirectly through the application of sanctions. In the Czech Republic, the sanction can be regarded as relatively moderate, consisting of an administrative fine that may only be imposed once. In MrVavřička’s case, while he argued that the fine was high for him in the circumstances (see paragraph 162 above),

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: