Kort verhaal: GEKTE over verzet tegen coronamaatregelen

kort-verhaal:-gekte-over-verzet-tegen-coronamaatregelen

09-04-21 08:05:00,

Ze keek hem bestraffend aan.
‘Zou je …….’
Ineens kon hij het niet meer verdragen, zeker na wat gisteren gebeurd was. Die blik van haar. Elke dag keek ze naar het journaal en leefde in een afschuwelijke hypnose waar hij totaal geen vat op kreeg. Hoe hij ook zijn best deed om haar te vertellen wat er echt aan de hand was. Dat ze niet bang hoefde te zijn. Nog steeds hield hij zielsveel van haar, maar dat hij in haar ogen schuldig zou zijn in het ziekenhuis. Dat ging te ver. Geen moment wilde ze naar hem luisteren. Hij draaide zich om en liep de kamer uit, richting stal.

‘Dag Schat, fluisterde hij tegen zijn paard, ‘ik kan niet zonder jou. Maar, ik moet er even uit. Zoiets als een frisse neus halen, bij een vriend.’
Zijn handen gleden over de glanzende haren van de zwarte hals. Hij drukte zijn hoofd tegen het lijf en voelde onrust, het dier wilde naar buiten. Hij fluisterde: “Gisteren werd de baas uit het ziekenhuis gestuurd. Twaalf jaar bezieling in een keer weggesneden. Geloof je het?”

Wilt u nu direct dit gebouw verlaten!
In zijn hoofd bleef onafgebroken deze zin ronddraaien. Het leek alsof dat ontslag niet tot hem door kon dringen. Een gruwelfilm, waar je op afstand naar keek. Hoe gingen zijn collega’s toch ethisch om met de eisen? Iedereen zweeg. En die zin, dat commando kwam uit een andere wereld, een wereld waarin ook zijn vrouw leefde.
Beide armen sloeg hij om de hals van het paard. Daarna maakte hij langzaam het touw los en liep naar het weiland achter het huis. Het dier rende direct van hem weg.

Hoe nu verder? Hij klom de dijk op. Een gevoel van alleen zijn overviel hem. Op zoek naar tijdelijk werk in een ander ziekenhuis? Bij welke vriend zou hij logeren? Of liever samen met Schat een vrijheidsreis maken?
Op de dijk schopte hij een steen weg en draaide naar alle kanten. Alles ging ineens zo snel. Dat papier voor zijn neus waar een handtekening onder moest. Vervolgens die manipulaties bij het vermeldingen van de reden van overlijden. Ineens wist hij dat iets niet in de haak was. Collega’s hielden hun mond,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: