Vaccinatiecentrum gesloten na meldingen van heftige bijwerkingen

vaccinatiecentrum-gesloten-na-meldingen-van-heftige-bijwerkingen

09-04-21 03:04:00,

Homepagina » Buitenland » Vaccinatiecentrum gesloten na meldingen van heftige bijwerkingen

Foto: Vaccinatiecentrum in München (Partynia CC BY-SA 4.0)

in Buitenland 9 april 2021 16:00

Een vaccinatiecentrum in de Amerikaanse staat Colorado is gesloten na meerdere meldingen van heftige bijwerkingen na het coronavaccin van Johnson & Johnson. Meer dan 600 mensen die een afspraak hadden, zijn naar huis gestuurd.

Tijdens de observatieperiode kregen 11 mensen last van bijwerkingen, zo liet een woordvoerder weten. Sommige patiënten werden misselijk of duizelig na het vaccin. Negen van hen mochten naar huis, twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De woordvoerder zei tegen de Denver Post dat 0,8 procent van de mensen na vaccinatie last krijgt van bijwerkingen. Het vaccin van Johnson & Johnson bestaat in tegenstelling tot andere coronavaccins uit één dosis en is 66 procent effectief.

‘Uit voorzorg’

Na toediening van het J&J-vaccin zagen we tijdens de observatieperiode een beperkt aantal bijwerkingen optreden. We hebben besloten ‘uit voorzorg’ de rest van de dag niet meer te prikken, aldus Centura Health, de organisatie die het prikcentrum runt.

Eerder twitterde coronaminister Hugo de Jonge dat we de komende dagen ‘uit voorzorg’ geen prik met AstraZeneca geven aan mensen tot en met 59 jaar. Inmiddels krijgen mensen onder de 60 jaar helemaal geen AstraZeneca-vaccin meer.

Ernstige huidreactie

De afgelopen weken is er veel aandacht geweest voor reacties op de coronavaccins. Een man uit Virginia kreeg last van een ernstige huidreactie die volgens artsen was veroorzaakt door het vaccin van Johnson & Johnson.

Gezondheidsfunctionarissen zeiden na de sluiting van het vaccinatiecentrum dat het vaccin ‘veel veiliger is dan het krijgen van corona’. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) deed eergisteren soortgelijke uitspraken nadat er een link was gevonden tussen het AstraZeneca-vaccin en bloedproppen. De voordelen ‘wegen op tegen de risico’s’, aldus het EMA.

[Zero Hedge via The Epoch Times]

4.6 21 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: