Bijna 40% van de Amerikaanse mariniers hebben het experimentele mNRA-vaccin geweigerd, voornamelijk uit angst dat het te snel ontwikkeld werd – Frontnieuws

bijna-40%-van-de-amerikaanse-mariniers-hebben-het-experimentele-mnra-vaccin-geweigerd,-voornamelijk-uit-angst-dat-het-te-snel-ontwikkeld-werd-–-frontnieuws

11-04-21 09:56:00,

Ambtenaren vertelden CNN dat de belangrijkste reden waarom mariniers hebben afgezien van het nemen van het Covid-vaccin, te wijten is aan de bezorgdheid dat het te snel werd geproduceerd en de vrees voor langetermijneffecten.

Bijna 40% van de Amerikaanse mariniers weigert Covid-19 vaccinaties, volgens gegevens die vrijdag door de dienst aan CNN zijn verstrekt, de eerste sector die dienstbrede cijfers bekendmaakt over acceptatie en weigering.

Vanaf donderdag hebben ongeveer 75.500 mariniers vaccins ontvangen, waaronder volledig en gedeeltelijk gevaccineerde dienstmannen en -vrouwen. Ongeveer 48.000 mariniers hebben ervoor gekozen geen vaccinatie te ontvangen, wat neerkomt op een afwijzingspercentage van 38,9%.

Op Camp Lejeune in Noord-Carolina, een van de prominente bases van het Korps Mariniers, was het afwijzingspercentage veel hoger, namelijk 57%, volgens een andere reeks gegevens die aan CNN zijn verstrekt. Van de 26.400 mariniers die vaccinaties aangeboden hebben gekregen, hebben er 15.100 gekozen om ze niet te nemen, een aantal dat zowel II Marine Expeditionary Force als Marine Corps Installation East – Camp Lejeune omvat. Nog eens 11.500 mariniers in actieve dienst zullen volgens de planning de vaccins aangeboden krijgen.

Ambtenaren zeggen dat de aarzeling over de vaccins grotendeels voortkomt uit bezorgdheid over de snelheid waarmee de vaccins zijn ontwikkeld en uit angst voor langetermijneffecten.

Democratische wetgevers zetten Joe Biden onder druk om Amerikaanse militairen te verplichten zich te laten vaccineren tegen Covid-19.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: