“Breakthrough cases” – melding van toenemend aantal COVID-gevallen onder volledig gevaccineerden | Stichting Vaccin Vrij

“breakthrough-cases”-–-melding-van-toenemend-aantal-covid-gevallen-onder-volledig-gevaccineerden-|-stichting-vaccin-vrij

11-04-21 09:52:00,

Het onderstaande artikel is een vertaling van ‘Breaking Through’ — States Report Growing Number of COVID Cases Among Fully Vaccinated’ en werd gepubliceerd op ‘The Defender

 
Het Ministerie van Volksgezondheid van de staat Washington heeft dinsdag aangekondigd dat het meldingen onderzoekt van mensen die meer dan twee weken nadat zij volledig tegen de ziekte waren ingeënt, positief zijn getest op COVID.

Volgens Kiro 7 News, een CBS-filiaal in Washington, onderzoekt het ministerie meldingen van zogenaamde “doorbraakgevallen” (breakthrough cases), die volgens het ministerie bij elk vaccin te verwachten zijn. Elk doorbraakgeval werd bevestigd met een PCR test of een positieve antigeen-test meer dan twee weken nadat de persoon volledig was gevaccineerd.

De meerderheid van de mensen bij wie de doorbraak van het vaccin werd bevestigd, ervoeren milde symptomen, als die er al waren. Sinds 1 februari zijn echter acht mensen met doorbraak van het vaccin in het ziekenhuis opgenomen en het ministerie “onderzoekt twee mogelijke gevallen van doorbraak van het vaccin waarbij de patiënten zijn overleden. Beide patiënten waren meer dan 80 jaar oud en leden aan onderliggende gezondheidsproblemen,” aldus ambtenaren in een persbericht.

 
Washington is niet de enige staat die doorbraakgevallen meldt. Florida, South Carolina, Texas, New York, Californië en Minnesota hebben ook gevallen gemeld van volledig gevaccineerde mensen die positief zijn getest en ziek zijn geworden door COVID.

Het Florida Department of Health in Volusia County had zes gedocumenteerde doorbraakgevallen, Sumter County had er zes en Lake County had 26 gevallen, volgens e-mails van woordvoerders van elk van de county’s.

Dr. Sunil Joshi, voorzitter van de Duval County Medical Foundation, vergeleek het COVID-vaccin met het griepvaccin. “Het is net als de griepprik, bijvoorbeeld. We weten, we moedigen mensen aan om het griepvaccin te krijgen. Dat betekent niet dat je geen griep zult krijgen. Maar de ziekte wordt aanzienlijk verminderd,” zei Joshi. “Dus onthoud, het hele doel hiervan, vanaf het allereerste begin, is geweest om mensen uit het ziekenhuis te houden. En dus is alles wat positief is na het vaccin niet onverwacht, het kan gebeuren.”

In Charleston,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: