Coronaprik komt in rijksvaccinatieprogramma, ook aangeboden aan kleine kinderen

coronaprik-komt-in-rijksvaccinatieprogramma,-ook-aangeboden-aan-kleine-kinderen

11-04-21 12:17:00,

Homepagina » Binnenland » Coronaprik komt in rijksvaccinatieprogramma, ook aangeboden aan kleine kinderen

in Binnenland 11 april 2021 12:20

Ver weggestopt in een hoekje op internet staat een niet onbelangrijke aankondiging: het aanbod van vaccinaties van de zijde van de rijksoverheid wordt uitgebreid. In het rijksvaccinatieprogramma wordt ook een aanbod tegen infectie veroorzaakt door het coronavirus opgenomen.

Ook niet geheel onbelangrijk: het rijksvaccinatieprogramma bestond voor dit besluit uit vaccinaties voor personen tot 18 jaar. Vanwege de vaccinatiecampagne tegen een infectie veroorzaakt door corona wordt met dit besluit het rijksvaccinatieprogramma uitgebreid naar álle personen.

Jaarlijks

Dat is nog niet alles. Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid licht toe dat er een kans is dat een vaccin tegen corona terugkerend – bijvoorbeeld jaarlijks – zal worden aangeboden ‘omdat het virus verandert en nieuwe antistoffen dienen te worden aangemaakt’.

Gemeenten hebben hiervoor geen medeverantwoordelijkheid; vanuit de overheid worden partijen gecontracteerd. Welke dat zijn en hoe deze vaccinatie precies zal worden aangeboden, valt op dit moment nog niet aan te geven, aldus Blokhuis.

Gehele bevolking

De overheid gaat ervan uit dat het vaccin ‘aan de gehele bevolking’ wordt gegeven, maar het kan zijn dat de prik ‘niet aan jeugdigen tot een bepaalde leeftijd’ wordt aangeboden. Van de kosten van dit vaccinatieprogramma is nog geen goede schatting te maken, stelt de staatssecretaris.

We gaan dus mogelijk elk jaar vaccineren tegen corona en hoogstwaarschijnlijk zullen kinderen de dans niet ontspringen.

4.3 23 stemmen

Beoordeel dit artikel

Vond je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen

Aanmelden

waarom?

+

Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal

Volgen

waarom?

© Copyright (c) NineForNews.nl

Lees meer over:
Blokhuis corona coronavaccin coronavirus rijksvaccinatieprogramma vaccin

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: