Dreigend voorbeeld: zo meedogenloos is de gezondheidsdictatuur in Spanje! – Frontnieuws

dreigend-voorbeeld:-zo-meedogenloos-is-de-gezondheidsdictatuur-in-spanje!-–-frontnieuws

11-04-21 09:54:00, Foto: zVg Verplichte vaccinatie met dreiging van boetes tot 600.000 euro; verplichte onderzoeken en behandelingen op bevel van de gezondheidsautoriteiten; opsluiting en detentie in quarantainecentra: wat klinkt als een natte dystopische droom van een doorgedraaide gezondheidsfascist, is nu werkelijkheid in een deel van Europa. Op 25 februari 2021 werd in de noordwestelijke Spaanse regio Galicië, met de stemmen van de enige regerende Partido Popular de Galicia (PPdeG) van de regio, een wijziging van de gezondheidswet van 2008 goedgekeurd die dit alles en nog meer omvat.

In geval van een pandemie bijvoorbeeld mogen de Galicische gezondheidsautoriteiten voortaan burgers aanwerven om anderen te controleren of verplichte taken uit te voeren. Hele groepen mensen kunnen zonder proces worden vastgehouden als zij contact hebben gehad met een vermoedelijk besmet persoon of zelfs worden verdacht van “gevaarlijke activiteiten”. Persoonlijke bezittingen kunnen willekeurig in beslag worden genomen en zowel openbaar als particulier gezondheidspersoneel kan worden gecontroleerd en onder dwang worden overgeplaatst, schrijft James Osch op Wochenblick.

Boetes tot 600.000 euro

De straffen waarin deze wet voorziet, zijn streng:

  • Tussen 1.000 en 3.000 euro voor mondkapjesweigeraars, deelname aan grote, verboden bijeenkomsten of voor restauranthouders en winkels die zich niet aan de voorgeschreven openingstijden houden.
  • Van 3.000 tot 60.000 euro voor mensen die zich niet aan de quarantainevoorschriften houden of feesten en andere bijeenkomsten organiseren.
  • Evenals tot 600.000 euro voor gevallen van de vorige punten die als bijzonder gevaarlijk voor de volksgezondheid worden beschouwd.

Volgens de voorzitter van de PPdeG, Alberto Núñez Feijóo, is de wet bedoeld om geautomatiseerde pandemiecontrole te vereenvoudigen, onzekerheden te verminderen en een homogene interpretatie door de rechtbanken te garanderen. Tegenstanders noemen het amendement Ley Auschwitz.

Hoewel de socialistische oppositie (PSdeG) in het regionale parlement van Galicië tegen het amendement heeft gestemd, wil hun leider Gonzalo Caballero niet over één kam worden geschoren met de negocionistas (ontkenners) en noemde hij de tegenstanders van de wet die in de straten van Santiago de Compostella demonstreerden “een handjevol idioten”. Gonzalo Caballero is van mening dat de vaccinatiebereidheid in Galicië zoals overal in Spanje sowieso erg hoog is en een wijziging van de gezondheidswet daarom niet nodig is.

Schending van de grondwet

Het explosieve aspect van de situatie is dat het Comité Clinico,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: