Frans landhuis zoekt nog een paar wakkere bewoners – De Lange Mars Plus

frans-landhuis-zoekt-nog-een-paar-wakkere-bewoners-–-de-lange-mars-plus

11-04-21 09:51:00,

Door de ingrijpende gevolgen van de coronamaatregelen zijn allerlei mensen bezig woongroepen te vormen. Ik ben zelf ook al heel wat jaren op zoek. Juist in deze periode is er enorme behoefte om met gelijkgestemden te leven en te werken. Mensen willen zich veilig voelen en zich niet voortdurend hoeven te verantwoorden voor hun kritiek op de anderhalve-meter-samenleving. Per toeval liep ik tegen deze kleine groep mensen aan bij wie ik me thuis voel en met wie ik best een woongroep zou willen opbouwen. Doe je ook mee?

Landhuis en -goed

Het pand waar twee Leylijnen doorheen lopen en weinig elektromagnetische straling aanwezig is, heeft een eigen waterbron, grote kweektunnel, orgonite chemtrail buster, gevitaliseerd kraanwater en circa 2 hectare grond.

De locatie ligt op 1100 m hoogte aan de rand van een dorpje met 500 zielen in de Franse Ardèche. Dankzij het hoge zuurstofgehalte stond deze locatie vroeger bekend als kuuroord voor mensen met een longaandoening. Het is vanuit Utrecht binnen 10 uur met de auto te bereiken.

Het pand verkeert in goede staat. Het heeft 26 kamers waarvan sommige met eigen douche en toilet. Voor algemeen gebruik zijn er onder andere een fitness-, yoga- en activiteitenruimte, een kleine en grote zitkamer met bibliotheek en open haard, centrale keuken en twee eetzalen voor circa 30 mensen.

Woongroep

De initiatiefnemers vinden het belangrijk dat mensen die willen gaan wonen op het landgoed gelijkgestemden zijn. Ze denken daarvoor aan wakkere mensen van alle leeftijden en achtergronden die bezig zijn zich voor te bereiden op de maatschappelijke veranderingen van vandaag. Het doel is om zoveel mogelijk zelfvoorzienend en holistisch te leven. Kort gezegd komt het neer op: gebruik van permacultuur, verbinden met de natuur, zelfgenezing, delen, elkaar helpen en versterken in gezondheid en bewustzijn.

Zeker in het begin moet er nog flink wat werk verzet worden zoals het herinrichten van de wooneenheden en opzetten van de moestuinen.

De huidige groep vindt het heel belangrijk dat nieuwe leden passen bij de filosofie en met elkaar kunnen samenwerken en -leven. Ieder lid of leden beschikt/ken over een eigen afgescheiden ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken.

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: