Wat moet je uithalen om nog te kunnen demonstreren in NL? – De Lange Mars Plus

wat-moet-je-uithalen-om-nog-te-kunnen-demonstreren-in-nl?-–-de-lange-mars-plus

11-04-21 09:58:00,

Rechercheur Dennis Spaanstra heeft de trukendoos volledig moeten opentrekken om een demonstratie te kunnen houden. Met zijn Police for Freedom toont hij niet alleen de onverzettelijkheid aan van de demonstranten, maar ook dat we in een afschuwelijke politiestaat gevangen zitten. Verslag van een mooie dag die ook heel bitter smaakt.

Spelletjes

Vier weken voor de bewuste datum brengt Spaanstra naar buiten dat Police for Freedom een demo zal houden op 10 april zonder de locatie te noemen.

Zelfs op 7 april maakt hij de locatie nog steeds niet bekend, maar hij blijft wel collega’s en oud-collega’s oproepen die dag te komen.

 

Nadat hij bekend heeft gemaakt dat Apeldoorn in de prijzen is gevallen voor de demo, kondigt dezelfde dag op 9 april de burgemeester van deze gemeente de noodverordening af voor zaterdagochtend 4.30 uur tot zondagmiddag 22 uur. De ambtsdrager is blijkbaar zo nerveus geworden dat hij het hele weekend maar tot rampperiode heeft benoemd. Daarin steekt hij Halsema van Amsterdam de loef af, die meestal tien minuten van tevoren voor een bepaalde plek ineens de noodverordening laat gelden.

Spaanstra laat zich echter niet zo gemakkelijk van zijn voornemen afhouden.

Van uur tot uur

Stel je voor dat op zaterdagochtend duizenden mensen wachten op berichten waar de demo van Police for Freedom zal worden gehouden, want nadat Apeldoorn verboden is, zwijgt de organisatie.

Dan zitten de vrijheidsstrijders van oud-militairen, zorgpersoneel, artsen en sympathisanten van de actie achter hun computerschermen om te kijken wat Police for Freedom bericht. Het is zeven uur in de ochtend.

Spaanstra komt nu ieder uur met een mededeling.

Onder het FB bericht staat te lezen binnen welke cirkel de mars uiteindelijk zal gaan plaatsvinden, zowel bereikbaar via openbaar vervoer als per auto.

“7:00 Openbaar vervoer; Zorg dat je om 10:30 op één van onderstaande stations bent: – Utrecht CS – Weesp – Amersfoort Bussen en auto’s; rond 11:00 dienen jullie de volgende plaatsen te zijn gepasseerd en stelling te hebben genomen op bijv. een tankstation langs een snelweg. – Vanuit het zuiden: Utrecht – Vanuit het noorden: Stichtse brug – Vanuit het oosten: Weesp – Vanuit het westen: Amersfoort¨ Cirkel sluit zich

Ieder uur nadert niet alleen de aanvangstijd van de demo,

 » Lees verder

%d bloggers liken dit: